Lebăda neagră

scrisa de Nassim Nicholas Taleb

Lebăda neagră de Nassim Nicholas Taleb Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Lebăda neagră 35.25 lei *
Lebăda neagră 41.36 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Curtea Veche Publishing
Autor (i): Nassim Nicholas Taleb
Numar de pagini: 504 pagini
ISBN: 978-606-44-0055-0
Anul aparitiei: 2018
Descriere: În Lebăda neagră, cea de a doua carte din trilogia sa Incerto, Taleb face o analiză densă a impactului improbabilității, explicându-ne tot
ceea ce știm despre ceea ce nu știm.

„Elegantă, uimitoare și aplicabilă universal, Lebăda Neagră o să vă facă să priviți lumea altfel. Taleb este un scriitor cât se poate de antrenant, inteligent, provocator, care spune povești neobișnuite. Adept al unei abordări interdisciplinare, atacă o gamă variată de subiecte, de la științele cognitive până la afaceri și teoria probabilității.”
— Goodreads

„Una dintre cele mai influente 12 cărți de după cel de-Al Doilea Război Mondial.”
— The Sunday Times

„Nassim Nicholas Taleb merită să fie numărat împreună cu cei mai de seamă intelectuali ai lumii contemporane. El a reușit să schimbe modul multora de a gândi despre incertitudine, mai ales în zona financiară. Cartea sa, Lebăda neagră, este o analiză originală și curajoasă a felului în care oamenii încearcă să explice neprevăzutul.”
— Daniel Kahneman, laureat al Premiului Nobel

Cea mai vândută carte de non-ficțiune pe Amazon.com în anul apariției, s-a menținut 40 de săptămâni în topul cărților bestseller publicate de New York Times și doi ani pe lista cu lecturi recomandate de BusinessWeek.

Până să descopere Australia, Lumea Veche nu s-ar fi îndoit vreodată că toate lebedele sunt albe. O singură pasăre neagră a zdruncinat convingerea milenară și a demonstrat fragilitatea cunoașterii empirice. De aici, Taleb numește Lebădă Neagră un eveniment foarte puțin probabil, pe care îl recunoaștem prin trei însușiri principale: raritatea, impactul extrem și faptul că, în ciuda neprevăzutului său, ne străduim să îi găsim explicații ulterioare prin care să ne convingem că a fost, de fapt, predictibil.

Cartea pe care o țineți în mână pune sub o lupă critică orbirea noastră în fața aleatoriului și ambiția științifică de a măsura incertitudinea. În vreme ce inerția ne îndeamnă să ignorăm impactul unor evenimente semnificative, Taleb demonstrează că un mic număr de Lebede Negre pot explica aproape orice în lumea noastră.


Carti similare cu Lebăda neagră

Originile alchimiei

Originile alchimiei

de Mercellin Berthelot

mai mult
Baricadele II

Baricadele II

de Andrei Craciun

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!