Biografie Nassim Nicholas Taleb


Nassim Nicholas Taleb Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Nassim Nicholas Taleb
Data nasterii: 1960
Locul nasterii: Liban
Biografie: Nassim Nicholas Taleb este profesor de ingineria riscului la Institutul Politehnic al Universitatii New York, membru asociat la Institutul Jean Nicod din Paris si expert in cercetare la Universitatea Oxford. A fost profesor invitat la scoala de Afaceri din Londra, profesor de stiinte ale incertitudinii la Universitatea Massachusetts din Amherst si profesor adjunct de matematici la Institutul de stiinte Matematice Courant de la Universitatea New York. A fost, de-a lungul timpului, membru in numeroase comitete cu renume international.

A lucrat in principal ca trader, pana in 1993. Apoi, a detinut diverse functii executive la Union Bank of Switzerland, Credit Suisse First Boston, Banque Indosuez si CIBC-Wood Gundy. De asemenea, a lucrat pentru Bankers Trust si BNP Paribas. Dar a activat si independent, in cadrul Chicago Mercantile Exchange. A infiintat firma Empirica si este consultant pentru compania Universa.

Taleb a absolvit un MBA la scoala Wharton a Universitatii Pennsylvania si detine un doctorat in stiinta managementului, obtinut la Universitatea Paris.

si-a dedicat timpul studierii problemelor legate de noroc, incertitudine, probabilitate si cunoastere si a construit trei cariere de un inalt profesionalism in jurul ideilor sale — ca om de litere, ca trader si om de afaceri, precum si ca profesor universitar. Cartile sale au devenit bestseller, inregistrand milioane de cititori si fiind traduse in peste 30 de limbi.

Carti publicate de Nassim Nicholas Taleb

Lebada neagra Lebada neagra

Rating:

Lebăda neagră Lebăda neagră

Rating:Poll

Votati cartea lunii!