Lapte negru

scrisa de Elif Shafak

Lapte negru de Elif Shafak Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Elif Shafak
Traducator (i): Ada Tanasa
Numar de pagini: 352 pagini
ISBN: 978-973-46-3148-3
Anul aparitiei: 2012
Descriere: Prin Lapte negru, Elif Shafak reface cu eleganta parcursul de la scriitoarea nomada independenta la mama sedentara, plina de nesiguranta; ea nu-si dezminte imaginatia debordanta si personifica atat propriile trasaturi de caracter, sub forma unui harem de femei in miniatura, cat si feluritele faze ale depresiei postnatale care-o macina, sub infatisarea unei familii sinistre de djinni. Shafak isi impleteste experientele legate de maternitate cu cele ale unor scriitoare celebre precum Virginia Woolf, Sylvia Plath, Zelda Fitzgerald, Ayn Rand, Alice Walker sau Toni Morrison, cautind cu perseverenta o solutie la conflictul dintre maternitate si creativitate.

„Nu pretind ca fictiunea are magnitudinea unui cutremur, insa, cand patrundem intr-un roman, lasam in urma micile noastre apartamente comode si, prin intermediul personajelor fictive, ne trezim ca ajungem sa cunoastem oameni pe care nu i-am intalnit niciodata inainte si pe care poate chiar i-am detestat, caci am crezut ca sunt Ceilalti ai nostri.” (Elif Shafak)


Carti similare cu Lapte negru

Ape adânci

Ape adânci

de Patricia Highsmith

mai mult
Imagini frumoase

Imagini frumoase

de Simone de Beauvoir

mai mult
Viata cea noua

Viata cea noua

de Orhan Pamuk

mai multRecenzii

Lorellei Lorellei pe 2014-08-05 12:47:28 Rating:

Lapte negru este cartea atipică a lui Elif Shafak, este mărturisirea unei scriitoare ce este prinsă între cariera ei şi dorinţa de a avea copii.

Acest roman îmbină schimbările prin care trece Elif, ideile sale privind maternitatea cu poveşti despre vieţile unor scriitoare mai mult sau mai puţin faimoase ce au renunţat la copii pentru a scrie, ce au găsit timp pentru ambele sau au eşuat...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Lorellei
Recenzii: 2
Carti citite: 2

iris88
Recenzii: 9
Carti citite: 146