Sfintul nebuniilor incipiente

scrisa de Elif Shafak

Sfintul nebuniilor incipiente de Elif Shafak Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Sfintul nebuniilor incipiente 20.7 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Elif Shafak
Numar de pagini: 384 pagini
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Romanul Sfintul nebuniilor incipiente spune povestea unui grup de prieteni, cu nesfirsitele lor incercari de a-si indeplini visurile, menirea sau pur si simplu de-a nu-si pierde mintile. Ömer, Abed si Piyu sunt colegi de camera, veniti de putin timp in Statele Unite. Ömer este din Istanbul, urmeaza un doctorat in stiinte politice si e indragostit de o feminista americana, care se simte straina in tara ei, are o multime de obsesii si tendinte sinucigase. Abed isi continua studiile in biotehnologie si e in permanenta ingrijorat – din cauza modului scrintit de viata al lui Ömer, de o vizita neasteptata din partea propriei mame sau de prejudecatile americanilor impotriva arabilor. Iar Piyu e spaniol si isi doreste sa devina dentist, in ciuda fobiei lui acute fata de obiectele ascutite. Fiecare personaj este dezorientat intr-un fel sau altul, iar monologurile lor sunt o incercare de a descoperi ce-si doresc in viata si, eventual, de la cine. O abordare contemporana a unor teme majore precum iubirea, prietenia, cultura, nationalitatea, exilul si nevoia de a apartine cuiva, undeva.

„Un roman tragicomic, povestea unui grup de prieteni absolut neobisnuiti care incearca din greu sa se gaseasca pe ei insisi in America zilelor noastre. “ (The Economist)

„Romanul lui Elif Shafak ascunde, intr-adevar, ascunde semnificatii neasteptate. Autoarea cunoaste prea bine atat spaima, cat si iubirea pe care le sadeste in sufletele noastre strainatatea. Mesajul ei, dezbracat de infloriturile multiculturale, este simplu si profund umanist. Viata in lumea moderna, lipsita de granite, il poate aduce chiar si pe cel mai puternic dintre noi pe marginea abrupta a unei nebunii incipiente.“ (The Washington Post)

„Elif Shafak descrie ciudateniile si metehnele personajelor sale in cele mai plastice detalii, iar personajele ajung sa distinga si sa inteleaga lucruri pe care, din pacate, am ajuns sa le ignoram prea des. “ (The San Francisco Gate)


Carti similare cu Sfintul nebuniilor incipiente

Iubiri dificile

Iubiri dificile

de Italo Calvino

mai mult
Cartea lui manuel

Cartea lui manuel

de Julio Cortazar

mai mult
La agatat

La agatat

de Nadine Gordimer

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!