Unde sunt? > Acasa > Carti > Literatura universala > Robie

Robie

scrisa de William Somerset Maugham

Robie de William Somerset Maugham Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Robie 14 lei *
Robie 18 lei *
Robie 21 lei *
Robie 26.06 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): William Somerset Maugham
Traducator (i): Andrei Bantas
Numar de pagini: 872 pagini
ISBN: 978-973-46-0898-0
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Robie (Of Human Bondage) este unul dintre cele mai intinse si complexe romane ale unuia dintre cei mai cunoscuti scriitori britanici ai secolului XX.

Scriere neorealista, Robie este un Bildungsroman cu tenta autobiografica ce urmareste evolutia lui Philip Carey, orfan de mic si cu un picior stramb, de la spatiul moral si religios al Blackstable-ului in care este crescut de unchiul si matusa sa, la caminul linistit pe care il intemeiaza alaturi de Sally. Robie prezinta evolutia eroului in plan individual, afectiv si geografic: de la conventiile societatii edwardiene la sfidarea acestora prin incercarea de a fi pictor pentru a deveni, in final, medic; de la dragostea materna pe care o gaseste in relatia cu Norah, la cea pasional-dementiala pentru Mildred, sfarsind prin a o alege pe cea domestica, alaturi de Sally; de la Blackstable, la Paris si apoi la Londra. Dincolo de conturarea relatiilor interumane, a schimbarilor interioare si exterioare prin care trece Philip, Robie este o meditatie asupra sensului vietii si a conditiei umane.

„Publicat pentru prima oara in 1915, romanul Robie, cu un caracter pronuntat autobiografic, imbina valorile mostenite din epoca victoriana cu ironia si viziunea sumbra specifice literaturii din primele decenii ale secolului XX. Lipsita de sentimentalism, dar nu si de sensibilitate, aceasta carte este reprezentarea cea mai complexa a credintei lui Maugham in libertatea fizica si spirituala, o tema care nu a parut nicicand mai actuala decat la acest nou inceput de mileniu.” (Carin Companick)


Carti similare cu Robie

Istoria asediului lisabonei

Istoria asediului...

de Jose Saramago

mai mult
Eseu despre orbire

Eseu despre orbire

de Jose Saramago

mai mult
Jind

Jind

de Zoltan Boszormenyi

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!