Violul. o poveste de dragoste

scrisa de Joyce Carol Oates

Violul. o poveste de dragoste de Joyce Carol Oates Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Violul. o poveste de dragoste 14 lei *
Violul. o poveste de dragoste 17.36 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Joyce Carol Oates
Traducator (i): Ioana Filat
Numar de pagini: 184 pagini
ISBN: 978-973-46-2197-2
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Gura lumii a decretat ca Teena Maguire n-ar fi trebuit sa o ia pe o anume scurtatura in acea zi nefasta de 4 Iulie. Nu dupa miezul noptii si nu prin parcul Rocky Point. Mai era si imbracata intr-un maiou, blugi taiati si sandale cu toc. Si mai avea cu ea si pe fiica ei de doisprezece ani, Bethie. Pe vremuri o tanara energica si plina de viata, Teena a ajuns acum victima unui viol in grup, abandonata pe jumatate moarta intr-un debarcader mizerabil. Cel mai puternic sentiment care o macina in prezent este profundul regret al supravietuitorului incapabil sa-si revina dintr-un cosmar.
Titlul provocator si contradictoriu anunta un roman problematic. Cum poti sa scrii despre experienta violului si, totodata, despre dragoste? Intr-un ritm alert si captivant, punctat de strigate de singuratate si soapte de groaza, Joyce Carol Oates istoriseste experienta Teenei, a lui Bethie, a agresorilor lor, dar si a unui protector neasteptat, foarte dornic sa faca dreptate cu propriile maini.

„Romanul lui Joyce Carol Oates pare un haiku brutal, construit din franturi de imagini ce surprind perfect o crima teribila.” (Cleveland Plain Dealer)
„Romanul acesta este, mai presus de orice, un atac la adresa misoginiei. E scris cu o furie stapanita, pentru toate femeile care au fost violate sau traiesc cu frica violului si pentru toate femeile care si-au vazut atacatorii pusi in libertate.” (The Guardian)


Carti similare cu Violul. o poveste de dragoste

Joia dulce

Joia dulce

de John Steinbeck

mai mult
Diamantul

Diamantul

de Harry Mulisch

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!