Violul. o poveste de dragoste

scrisa de Joyce Carol Oates

Violul. o poveste de dragoste de Joyce Carol Oates Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Violul. o poveste de dragoste 14 lei *
Violul. o poveste de dragoste 17.36 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Joyce Carol Oates
Traducator (i): Ioana Filat
Numar de pagini: 184 pagini
ISBN: 978-973-46-2197-2
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Gura lumii a decretat ca Teena Maguire n-ar fi trebuit sa o ia pe o anume scurtatura in acea zi nefasta de 4 Iulie. Nu dupa miezul noptii si nu prin parcul Rocky Point. Mai era si imbracata intr-un maiou, blugi taiati si sandale cu toc. Si mai avea cu ea si pe fiica ei de doisprezece ani, Bethie. Pe vremuri o tanara energica si plina de viata, Teena a ajuns acum victima unui viol in grup, abandonata pe jumatate moarta intr-un debarcader mizerabil. Cel mai puternic sentiment care o macina in prezent este profundul regret al supravietuitorului incapabil sa-si revina dintr-un cosmar.
Titlul provocator si contradictoriu anunta un roman problematic. Cum poti sa scrii despre experienta violului si, totodata, despre dragoste? Intr-un ritm alert si captivant, punctat de strigate de singuratate si soapte de groaza, Joyce Carol Oates istoriseste experienta Teenei, a lui Bethie, a agresorilor lor, dar si a unui protector neasteptat, foarte dornic sa faca dreptate cu propriile maini.

„Romanul lui Joyce Carol Oates pare un haiku brutal, construit din franturi de imagini ce surprind perfect o crima teribila.” (Cleveland Plain Dealer)
„Romanul acesta este, mai presus de orice, un atac la adresa misoginiei. E scris cu o furie stapanita, pentru toate femeile care au fost violate sau traiesc cu frica violului si pentru toate femeile care si-au vazut atacatorii pusi in libertate.” (The Guardian)


Carti similare cu Violul. o poveste de dragoste

Sfarsit de capitol (vol. 2) - pustietate in floare

Sfarsit de capitol...

de John Galsworthy

mai mult
Ocean mare

Ocean mare

de Alessandro Baricco

mai mult
Ingerul intunecat

Ingerul intunecat

de Moldova Gyorgy

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!