Nopti de cocaina

scrisa de J. G. Ballard

Nopti de cocaina de J. G. Ballard Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Nopti de cocaina 7 lei *
Nopti de cocaina 7.99 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): J. G. Ballard
Traducator (i): Ona Frantz
Numar de pagini: 384 pagini
ISBN: 978-973-46-1361-8
Anul aparitiei: 2009
Descriere: J.G. Ballard este autorul bestsellerurilor Imperiul Soarelui si Crash, ambele beneficiind de ecranizari celebre, in regia lui Steven Spielberg si, respectiv, a lui David Cronenberg.

In Nopti de cocaina domneste aceeasi atmosfera intunecata din romanele anterioare ale lui Ballard. Dupa ce cinci oameni isi gasesc sfarsitul intr-un incendiu neelucidat, petrecut in luxoasa statiune Estrella de Mar, directorul clubului Nautico, Frank Prentice, pledeaza vinovat la acuzatiile de crima, insa nici macar politia nu e prea convinsa ca el este responsabil de acel incident. Cand fratele sau, Charles, isi face aparitia pentru a investiga ce s-a petrecut cu adevarat, descopera, pe masura ce inainteaza cu cercetarile, ca fatada ultracivilizata si exclusivista a statiunii mascheaza o lume a delictelor si deviatiilor de tot felul, a drogurilor, senzatiilor tari si distractiilor periculoase. Nopti de cocaina este un roman captivant, dincolo de care transpare viziunea nelinistitoare a unei societati hedoniste, in care transgresiunea devine un rau necesar.

„Un scriitor de o originalitate debordanta. Ballard face parte din elita romancierilor britanici.” (Anthony Burgess, autorul romanului Portocala mecanica)

„Una dintre cele mai importante si mai inteligente voci din literatura contemporana.” (Susan Sontag)

„Teama mea in privinta viitorului poate fi rezumata intr-un cuvant: plictiseala. Mi-e frica doar de un singur lucru: ca totul s-a petrecut deja, ca nu se va mai intampla nimic nou sau interesant, iar viitorul va fi doar o mare si conformista suburbie a sufletului.“ (J. G. Ballard)

„Nopti de cocaina este un exemplu perfect de terorism metafizic, gandit si executat cu aceeasi grija cu care se pune la cale o lovitura fatala.“ (The Washington Post)

„Comedia umana infatisata de Ballard pare a fi privita prin capatul gresit al unui telescop, iar ochiul profetic al scriitorului britanic este la fel de lucid si necrutator ca intotdeauna.“ (Kirkus Reviews)

„Charles Prentice, ajuns in luxoasa statiune Estrella de Mar, descopera ca in spatele fatadei sale stralucitoare se ascunde preferinta rezidentilor pentru filme porno ilegale, droguri si sex periculos. Veteranul Ballard, ale carui carti au cunoscut ecranizari cult, are darul de a crea metafore provocatoare, iar viziunea lui perversa asupra lumii a devenit marca inregistrata. Nopti de cocaina nu-i va dezamagi pe numerosii lui fani, dar nici pe admiratorii regizorului David Lynch.“ (Booklist)


Carti similare cu Nopti de cocaina

Sfarsitul unei iubiri

Sfarsitul unei iubiri

de Graham Greene

mai mult
Sotia doctorului

Sotia doctorului

de Sawako Ariyoshi

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri

Alte carti ale autorului

Imperiul soarelui

Imperiul soarelui


mai mult

Crash

Crash


mai mult


Poll

Votati cartea lunii!