Apa neagra

scrisa de Joyce Carol Oates

Apa neagra de Joyce Carol Oates Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Apa neagra 14 lei *
Apa neagra 17.36 lei *
Apa neagra 29.7 lei *
Apa neagra 30 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Joyce Carol Oates
Traducator (i): Cristina Ilie
Numar de pagini: 176 pagini
ISBN: 978-973-46-2437-9
Anul aparitiei: 2011
Descriere: O poveste care interpreteaza fictional istoria scandalului de la Chappaquiddick, in care a fost implicat Ted Kennedy, o intamplare despre care se spune ca ar fi ingropat definitiv optiunea acestuia de a deveni presedinte.

Inspirat de controversatul accident de masina al lui Ted Kennedy, romanul Apa neagra introduce brutal cititorul in atmosfera unei Americi dinamice, intens politizate, asa cum este ea vazuta de o fata idealista, educata, ambitioasa, dar timida si nesigura. Ca intr-un traseu de roller-coaster, cu susurul amenintator al apei negre in fundal, Kelly Kelleher isi traverseaza mental, ca intr-un sir de instantanee, prezentul si trecutul, viata si moartea. Stari si sentimente contradictorii se succed si se amesteca halucinant. Frustrari, anxietati, sperante, iluzii si dezamagiri sunt, rand pe rand, tolerate, traite la intensitate maxima sau disecate la rece, odata cu deconstructia unei societati bazate pe o aparenta siguranta si onestitate, sustinuta de parinti grijulii si supravegheata de barbati puternici, cu conduita impecabila, condusi de inalte idealuri democratice.

„Un roman obsedant, care invoca o America impotmolita in propria ei apa neagra – sex, putere si cinism.” (USA Today)

„Prin rescrierea Baladei din Chappaquiddick, Joyce Carol Oates a oferit unei istorii pe care in parte o stim, in parte am putea doar sa o ghicim, o universalitate de netagaduit.” (Los Angeles Times)

„Un senator al Statelor Unite inspirat din figura lui Edward Kennedy, o tanara invitata sa-l insoteasca, o petrecere si un accident stupid, cu masina derapata in rau: cu intriga sa, ce surprinde printr-o stranie familiaritate, Apa neagra devine o poveste halucinanta.” (Publishers Weekly)


Carti similare cu Apa neagra

Mama

Mama

de Pearl S. Buck

mai mult
Steaua ratacitoare

Steaua ratacitoare

de J. M. G. Le Clezio

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!