N-a dansat decat o vara

scrisa de Per Olof Ekstrom

N-a dansat decat o vara de Per Olof Ekstrom Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Per Olof Ekstrom
Traducator (i): Maria Banus, Petre Banus
Numar de pagini: 336 pagini
ISBN: 978-973-46-3736-2
Anul aparitiei: 2013
Descriere: Scris cu sensibilitate si o buna cunoastere a Suediei postbelice, romanul N-a dansat decat o vara este una dintre acele povesti de dragoste care au toate elementele necesare pentru a deveni clasice. Autorul relateaza tumultuoasa istorie a iubirii dintre tanarul Goran, proaspat absolvent de liceu, venit la tara in timpul verii, si Kerstin, o fetiscana care creste la ferma parintilor ei. Pe parcursul naratiunii, nasterea timida si evolutia rapida a involburatei iubiri adolescentine dintre cei doi sunt urmarite cu subtilitate de autor. Pe fundalul optimist al acestei iubiri se desfasoara surd un conflict cu modul de viata al generatiilor trecute, cu o gandire ce-si risipeste energiile in pastrarea cu orice pret a valorilor existente, uitand cu totul de clocotitorii ani ai tineretii.

N-a dansat decat o vara este o tandra si naiva poveste de dragoste, dublata de istoria unei comunitati rurale, cu traditiile, prejudecatile si limitarile ei, precum si cu conflictele ce apar intre generatia tanara, inevitabil rebela, si conservatoarele institutii traditionale. Romanul a fost transpus pe pelicula in 1951 de regizorul Arne Mattsson, cu Folke Sundquist si Ulla Jacobsson in rolurile principale, iar in 1952 filmul a obtinut trofeul Ursul de Aur la Festivalul International de Film de la Berlin.

„Inchipuie-ti ca fiecare faptura omeneasca ar fi o flacaruie care se deplaseaza in timp si spatiu. Inchipuie-ti ca lasa in urma ei o dara de lumina. Ce stranie urzeala ia nastere atunci cand fapturile astea se intalnesc si apoi se despart din nou! Unele flacari se sting, altele tasnesc. Uneori doua scantei mici, facute una pentru cealalta, se intalnesc si fac sa se nasca o vilvataie mare si limpede.” (Per Olof Ekstrom)


Carti similare cu N-a dansat decat o vara

Metafizica tuburilor

Metafizica tuburilor

de Amelie Nothomb

mai mult
Zenobia

Zenobia

de Gellu Naum

mai mult
Starsit de capitol (vol 1) - in asteptare

Starsit de capitol...

de John Galsworthy

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!