Mandra fecioara

scrisa de Joyce Carol Oates

Mandra fecioara de Joyce Carol Oates Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Joyce Carol Oates
Traducator (i): Daniela Rogobete
Numar de pagini: 248 pagini
ISBN: 978-973-46-2295-5
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Detinatoare a numeroase premii importante, Joyce Carol Oates – una dintre cele mai aclamate si traduse scriitoare americane ale momentului, dar si cu o prestigioasa recunoastere academica – este de cativa ani buni una dintre candidatele cu sanse reale la castigarea mult-ravnitului Premiu Nobel pentru Literatura.

Mandra fecioara schiteaza o relatie amoroasa cu totul bizara, intre Katia Spivak, o adolescenta de saisprezece ani, si Marcus Kidder, un barbat ajuns la varsta batranetii. Katia isi petrece vacanta de vara lucrand ca bona in casa unor bogatasi, cand il intalneste pe Marcus, prolific autor de carti pentru copii si pictor amator; acesta incepe sa-i faca o curte din ce in ce mai asidua si mai insinuanta, oferindu-i bani si articole de lenjerie. Katia il refuza la inceput, dar ajunge sa ii pozeze pentru tablouri, unele dintre ele nuduri; se simte folosita, dar flatata de atentia lui si fascinata de luxul sofisticat in care traieste artistul. Kidder insista ca are o anume misiune pentru Katia, pe care i-o va dezvalui la timpul potrivit, o misiune intunecata, de viata si moarte. Insa microromanul nu expune o simpla istorie despre seductia unei fete nestiutoare; el devine un tulburator tratat pe tema aspiratiilor feminine si a incapacitatii de a ne accepta propria ignoranta.

„Ceea ce ne face sa ne intoarcem pe taramul lui Oates este incredibilul ei talent de a transforma pagina de carte intr-o fereastra ce lasa sa se intrevada ceva ce am jura ca e viata autentica.” (The New York Times Book Review)

„Lumea lui Oates e lumea noastra: in cel mai bun caz, grosolana, in cel mai rau, ticaloasa si… americana pana in strafunduri. Dar ne intoarcem mereu la ea si o facem din acelasi motiv ce ne impinge sa citim Mandra fecioara – nu fiindca Marcus si Katya inving sau cel putin au o revelatie, ci fiindca abilitatea cu care Oates isi construieste povestea nu se compara cu a nici unui alt scriitor. E ca si cum ea ar avea contact direct cu mintea cititorului.” (The Washington Post)

„O realizare extraordinara, in maniera romanelor gotice sau thriller... Tensiunea narativa ajunge sa fie aproape insuportabila.” (The Times Literary Supplement)


Carti similare cu Mandra fecioara

Glorie

Glorie

de Vladimir Nabokov

mai mult
Cimitirul de piane

Cimitirul de piane

de Jose Luis Peixoto

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Vero234
Recenzii: 6
Carti citite: 88