Gradina placerilor lumesti

scrisa de Joyce Carol Oates

Gradina placerilor lumesti de Joyce Carol Oates Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Gradina placerilor lumesti 24.5 lei *
Gradina placerilor lumesti 30.41 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Joyce Carol Oates
Traducator (i): Mihaela Negrila
Numar de pagini: 540 pagini
ISBN: 978-973-46-2377-8
Anul aparitiei: 2012
Descriere: Gradina placerilor lumesti (1967) este al doilea roman scris de Joyce Carol Oates si primul din celebra trilogie a autoarei, care mai include Expensive People (1968) si them (1969).

Oates creeaza portretul celei mai memorabile dintre eroinele sale, Clara, frumoasa fiica a unor muncitori agricoli sezonieri, aflati mereu pe drumuri. Hotarata sa se ridice deasupra violentei si saraciei din viata ei, Clara se lupta pentru independenta bazandu-se pe cei patru barbati care ii marcheaza destinul: tatal ei, un muncitor inasprit de greutati si clocotind de resentimente; Lowry, care o salveaza pe adolescenta de familia ei si ii ofera prima imagine despre dragoste; Revere, bogatasul insurat care ii promite stabilitate; si Swan, fiul ei, care poarta povara identitatii bulversate a mamei sale. Romanul Gradina placerilor lumesti este o poveste in care drama si viata se impletesc, o capodopera timpurie apartinand uneia dintre cele mai mari scriitoare americane in viata.

„Ca mai toti scriitorii moderni importanti – Joyce, Proust, Mann –, Joyce Carol Oates se identifica in intregime cu materialul cartii pe care-o construieste: spiritul unei societati aflate intr-un moment important al istoriei ei.” (Newsweek)

„Ceea ce ne indeamna sa tot revenim in Tinutul lui Oates este darul ei de a transforma pagina de carte intr-o fereastra; ai putea sa juri ca dincolo de aceasta fereastra e viata de toate zilele.” (The New York Times Book Review)

„Nimeni nu cunoaste intunericul de nepatruns al firii noastre, nimeni nu cunoaste inchisoarea pe care o creeaza narcisismul omului contemporan mai bine decat Joyce Carol Oates.” (The Washington Post Book World)


Carti similare cu Gradina placerilor lumesti

Fals faust

Fals faust

de Margers Zarins

mai mult
S&s in insulele fidji

S&s in insulele fidji

de Andre Soubiran

mai mult
Darul unei zile

Darul unei zile

de Anna Gavalda

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!