Gradina placerilor lumesti

scrisa de Joyce Carol Oates

Gradina placerilor lumesti de Joyce Carol Oates Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Gradina placerilor lumesti 24.5 lei *
Gradina placerilor lumesti 30.41 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Joyce Carol Oates
Traducator (i): Mihaela Negrila
Numar de pagini: 540 pagini
ISBN: 978-973-46-2377-8
Anul aparitiei: 2012
Descriere: Gradina placerilor lumesti (1967) este al doilea roman scris de Joyce Carol Oates si primul din celebra trilogie a autoarei, care mai include Expensive People (1968) si them (1969).

Oates creeaza portretul celei mai memorabile dintre eroinele sale, Clara, frumoasa fiica a unor muncitori agricoli sezonieri, aflati mereu pe drumuri. Hotarata sa se ridice deasupra violentei si saraciei din viata ei, Clara se lupta pentru independenta bazandu-se pe cei patru barbati care ii marcheaza destinul: tatal ei, un muncitor inasprit de greutati si clocotind de resentimente; Lowry, care o salveaza pe adolescenta de familia ei si ii ofera prima imagine despre dragoste; Revere, bogatasul insurat care ii promite stabilitate; si Swan, fiul ei, care poarta povara identitatii bulversate a mamei sale. Romanul Gradina placerilor lumesti este o poveste in care drama si viata se impletesc, o capodopera timpurie apartinand uneia dintre cele mai mari scriitoare americane in viata.

„Ca mai toti scriitorii moderni importanti – Joyce, Proust, Mann –, Joyce Carol Oates se identifica in intregime cu materialul cartii pe care-o construieste: spiritul unei societati aflate intr-un moment important al istoriei ei.” (Newsweek)

„Ceea ce ne indeamna sa tot revenim in Tinutul lui Oates este darul ei de a transforma pagina de carte intr-o fereastra; ai putea sa juri ca dincolo de aceasta fereastra e viata de toate zilele.” (The New York Times Book Review)

„Nimeni nu cunoaste intunericul de nepatruns al firii noastre, nimeni nu cunoaste inchisoarea pe care o creeaza narcisismul omului contemporan mai bine decat Joyce Carol Oates.” (The Washington Post Book World)


Carti similare cu Gradina placerilor lumesti

Pygmy

Pygmy

de Chuck Palahniuk

mai mult
Tranziție

Tranziție

de Rachel Cusk

mai mult
Zile fără sfârșit

Zile fără sfârșit

de Sebastian Barry

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!