Cristos versus arizona

scrisa de Camilo Jose Cela

Cristos versus arizona de Camilo Jose Cela Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Cristos versus arizona 7.99 lei *
Cristos versus arizona 18.2 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Camilo Jose Cela
Traducator (i): Mona Tepeneag
Numar de pagini: 312 pagini
ISBN: 978-973-46-1155-3
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Premiul Nobel pentru Literatura 1989!

Romanul Cristos versus Arizona este una din marile realizari ale lui Cela atat prin valoarea sa intrinseca, cat si prin caracterul sau experimental. Constituit dintr-o singura fraza, in care naratorul relateaza intamplari din Vestul Salbatic, acesta descrie o atmosfera, o lume si o galerie de personaje absolut impresionante. Evenimentele descrise in carte se petrec in jurul orasului Tomistón (Tombstone) si ele sunt in mare parte reale – ca, de exemplu, batalia de la O.K. Corral, la care au participat, printre altii, faimosii Wyatt Earp si Doc Holliday. Asprimea limbajului utilizat de Cela corespunde duritatii lumii descrise in roman, o lume populata de emigranti saraci, ucigasi, violatori, prostituate, oameni de toate rasele si categoriile sociale, ce lupta pentru supravietuire. Peste intreg sirul de povesti sordide si apasatoare planeaza insa, reiterate permanent, speranta mantuirii si o intelegere omeneasca fata de pacatele lumii.

„Un poet spaniol a spus odinioara ca literatura spaniola exista numai de la mijloc in sus. Camilo Jose Cela a fost insa cel dintii care a incalcat tabuurile sexuale si a scris intr-un mod foarte explicit, aproape grotesc, despre sexualitate si despre un tip de realitate care pana la el fusese lasata deoparte de traditia puritana din Spania.” (Julio Ortega)

„Lumea romanelor lui Cela a fost comparata cu cea a lui Hieronymus Bosch si a lui Breughel. Pentru el omul este prizonierul unui univers amenintator, in care haosul si imperfectiunea inving intotdeauna in fata idealismului.” (Paul West)


Carti similare cu Cristos versus arizona

Palatul Puricilor

Palatul Puricilor

de Elif Shafak

mai mult
Interpretul de maladii

Interpretul de maladii

de Jhumpa Lahiri

mai mult
Savantul si traficantii

Savantul si traficantii

de Leon de Winter

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!