Matase

scrisa de Alessandro Baricco

Matase de Alessandro Baricco Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Alessandro Baricco
Traducator (i): Adrian Popescu
Numar de pagini: 144 pagini
ISBN: 973-681-314-2
Anul aparitiei: 2003
Descriere: „Alessandro Baricco a invesmantat acest love story sfasietor in haina unei povestiri clasice. Un tur de forta stilistic, fragil si obsedant ca un haiku. O bijuterie literara pur si simplu fermecatoare.” (Sunday Times)

„«Matase» este povestea de o intensitate si o acuitate aproape dureroase a acelor dorinte umane care transcend limbajul si ratiunea. Prin tandretea, erotismul si naturaletea lui este unul dintre cele mai uluitoare romane pe care le-am citit vreodata.” (Daily Telegraph)

„In dimineata in care a inceput sa scrie «Matase», Alessandro Baricco si-a imaginat ca toata literatura lumii disparuse… Asemenea lui Flaubert, voia sa scrie o carte «facuta din nimic»…” (La Republica)


Carti similare cu Matase

Lento. Meduza

Lento. Meduza

de Antoni Casas Ros

mai mult
Lacul

Lacul

de Yasunari Kawabata

mai mult
Pastorala americana

Pastorala americana

de Philip Roth

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!