Fara sange

scrisa de Alessandro Baricco

Fara sange de Alessandro Baricco Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Alessandro Baricco
Traducator (i): Adrian Popescu
Numar de pagini: 152 pagini
ISBN: 973-681-689-3
Anul aparitiei: 2004
Descriere: Fara sange este compus din doua secvente: prima parte, scrisa intr-un stil alert, sincopat, de western, e marcata de ororile unui razboi civil si dezvolta un scenariu terifiant al executiilor sumare de tip Far West. Nina, fetita de zece ani care asista la masacrul familiei sale ascunsa intr-o pivnita, are norocul sa fie descoperita de ferocele Tito, care, fascinat de copila, o cruta. A doua parte a romanului este o emotionanta poveste de dragoste.

„Exista scriitori care stabilesc un fel de complicitate cu cititorii lor, ca si cum ceea ce scriu ar fi destinat exclusiv acelor cititori. Alessandro Baricco este unul dintre acesti scriitori, lucru confirmat de capodoperele sale Ocean Mare si Matase. Din acest raport cu totul special dintre autor si cititorii sai privilegiati, care presupune fie constructii fantastice extraordinare, fie o limba extrem de plastica, s-a nascut si cel mai recent roman al lui Baricco – Fara sange –, scurt, plin de nerv si violent.” (La Stampa)


Carti similare cu Fara sange

Pe drum

Pe drum

de Jack Kerouac

mai mult
Omagiu cataloniei

Omagiu cataloniei

de George Orwell

mai mult
Ceas rau

Ceas rau

de Gabriel Garcia Marquez

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!