Familia lui pascual duarte

scrisa de Camilo Jose Cela

Familia lui pascual duarte de Camilo Jose Cela Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Familia lui pascual duarte 2 lei *
Familia lui pascual duarte 7 lei *
Familia lui pascual duarte 7.99 lei *
Familia lui pascual duarte 9.69 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Camilo Jose Cela
Traducator (i): Mona Tepeneag
Numar de pagini: 216 pagini
ISBN: 978-973-46-0470-8
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Primul roman al lui Cela, Familia lui Pascual Duarte, a aparut mai intai in Argentina, din cauza continutului considerat prea violent in climatul tensionat de dupa Razboiul Civil din Spania, si a cunoscut o popularitate enorma in deceniul urmator. Cartea este o autobiografie fictiva care povesteste viata unui ucigas aflat in spatele gratiilor, in asteptarea condamnarii la moarte. Pascual Duarte este un criminal sangeros, dar si o victima a unui mediu social distructiv, iar viata sa reflecta realitatea cruda a Spaniei rurale din timpul dictaturii franchiste. Este un personaj ce aminteste de Strainul lui Albert Camus prin starea de vid interior cu care se confrunta.

„Dupa Don Quijote, Familia lui Pascual Duarte este probabil cea mai citita carte in Spania!“ (The New York Times)

„Majoritatea cartilor au de asteptat, inainte sa devina clasice; dar absolut totul in Familia lui Pascual Duarte – conceptia, grandoarea temei abordate, dezolarea, cumpatarea – este material pentru o opera clasica inca de la bun inceput.“ (Alastair Reid)

„O carte memorabila... Familia lui Pascual Duarte ii confera scriitorului un loc de vaza in traditia picaresca spaniola si, totodata, un loc aparte in contemporaneitate, alaturi de Celine sau Malaparte.“ (New York Times Book Review)

„In cazul lui Pascual Duarte, mai ca a trebuit, cand a venit momentul, sa recurg la chirurgie, nu numai ca sa-l curat de ceea ce era de prisos, ci si ca sa-i restitui ceea ce i se furase; pana la urma, din fericire, a fost de ajuns o sapuneala zdravana. Desi acum, recitindu-l dupa atatia ani, am fost tentat sa-l dichisesc cu mai multa grija si osteneala, am preferat totusi sa las lucrurile, in esenta, asa cum erau si sa nu ma ating de nimic.“ (Camilo Jose Cela)


Carti similare cu Familia lui pascual duarte

Trei dinti din fata

Trei dinti din fata

de Marin Sorescu

mai mult
Dimineata pierduta

Dimineata pierduta

de Gabriela Adamesteanu

mai mult
Cartea iluziilor

Cartea iluziilor

de Paul Auster

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri

Alte carti ale autorului

Cristos versus arizona

Cristos versus arizona


mai mult

Stupul

Stupul


mai mult


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

andreeatoma
Recenzii: 56
Carti citite: 140