Zilele regelui

scrisa de Filip Florian

Zilele regelui de Filip Florian Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Zilele regelui 16.95 lei *
Zilele regelui 32.15 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Filip Florian
Numar de pagini: 272 pagini
ISBN: 978-973-46-1193-5
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Cartea anului 2008, premiu oferit in cadrul "Colocviilor Romanului Romanesc Contemporan", Alba Iulia

Filip Florian este autorul romanului Degete mici – Premiul pentru „Cel mai bun debut in proza” acordat in 2006 de Uniunea Scriitorilor din Romania, Premiul de excelenta pentru debut in literatura al U.N.P.R. si Premiul pentru „Cel mai bun debut” acordat in 2005 de Romania literara si Fundatia Anonimul – si coautor al romanului Baiuteii (impreuna cu Matei Florian).

Dupa succesul pe care l-au avut romanele Degete mici si Baiuteii, Filip Florian revine cu o carte deja asteptata de critica literara si de public, un roman surprinzator, in care iubirea si prietenia, cu nenumaratele lor chipuri, strabat ultima jumatate a secolului XIX romanesc.

„Filip Florian este probabil cel mai reusit dozaj de imaginatie fictionala si densitate culturala din cate au razbit la debut dupa ’89.” (Tania Radu)

„Filip Florian inscrie literatura pe o noua orbita: una a scriiturii artiste, departe de fumurile autofictionale, o scriitura lucrata cu mize mult mai solide decat autenticitatea si expresivitatea nascute din explorarea unor teritorii ramase in umbra din ratiuni istorice.” (Florina Pirjol)

„Inteligenta narativa, stilul artist, indelung slefuit, problematica foarte complexa abordata si, dincolo de toate, siguranta asezata a scriiturii fac din Filip Florian un autor care devine o certitudine in literatura romana a momentului.” (Tudorel Urian)


Carti similare cu Zilele regelui

Cartea iluziilor

Cartea iluziilor

de Paul Auster

mai mult
Valurile pamantului

Valurile pamantului

de Anuradha Roy

mai mult
Matei Brunul

Matei Brunul

de Lucian Dan Teodorovici

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri

Alte carti ale autorului

Degete mici

Degete mici


mai mult

Baiuteii

Baiuteii


mai mult


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Andrei J
Recenzii: 8
Carti citite: 44