Baiuteii

scrisa de Filip Florian, Matei Florian

Baiuteii de Filip Florian, Matei Florian Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Baiuteii 24.95 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Filip Florian, Matei Florian
Numar de pagini: 264 pagini
ISBN: 978-973-46-1671-8
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Editie noua

Baiuteii a fost tradus in Polonia (Czarne), urmand sa fie publicat si in Spania (Acantilado) si Bulgaria (Panorama +).

O carte despre miracolele de langa noi, despre copilarie si naivitatile ei, despre jocuri si prietenie, despre fotbal si dorinte, dar, mai ales, despre taramul familiei, cu toate ritualurile, iubirile, asteptarile si dezamagirile lui. In dialogul dintre autori, un fel de muzica la doua instrumente, afirmatiile unuia sunt repozitionate si reformulate de celalalt, istoriile capata mize diferite in functie de unghiul din care sunt privite, personajele, dupa o scurta „cariera“ intr-un capitol, sunt demascate ironic in urmatorul... O literatura plina de farmec, in care peste oameni si omuleti (de la cei fantastici, precum Stim si Stam, pana la cei „reali“, in masura in care realul inseamna un compromis intre viziuni diferite) se pliaza nostalgia, una sustinuta si compensata, cu virtuozitate, de umor, de sarcasm blajin si de gustul dulce-amarui al unor povesti ce starnesc in fiecare dintre noi pofta intoarcerii la propria copilarie.

„Ma simt alt om – cu sange cald si cord inteligent – in fata dezinvolturii cu care cei doi numesc lucruri importante, obiectele si fiintele laolalta, tot ce misca si nu misca, mamele, tatii, bunicii, fratiorii, bicicletele, funigeii, profesoarele si fotbalul minut cu minut, duminica de duminica, vedeniile, fandacsiile si miracolele pana la acel strigat magic de pe strada: «tiche goae, ooooo!».” (Radu Cosasu)


Carti similare cu Baiuteii

Istoria calvitiei mele

Istoria calvitiei mele

de Arnon Grunberg

mai mult
Amantul japonez

Amantul japonez

de Isabel Allende

mai mult
Regele cu pene

Regele cu pene

de Constantin Ciuca

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri

Alte carti ale autorului

Degete mici

Degete mici


mai mult

Zilele regelui

Zilele regelui


mai mult


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

aniela
Recenzii: 20
Carti citite: 125

cassady
Recenzii: 42
Carti citite: 105