Meridianul sangelui

scrisa de Cormac McCarthy

Meridianul sangelui de Cormac McCarthy Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Meridianul sangelui 28.67 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Cormac McCarthy
Traducator (i): Iulia Gorzo
Numar de pagini: 408 pagini
ISBN: 978-973-46-1861-3
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Autor distins cu premiul Pulitzer

„Nici un alt scriitor american in viata, nici macar Pynchon, nu ne-a mai oferit o carte atat de puternica si memorabila” – noteaza criticul Harold Bloom despre Meridianul sangelui.

Plasata la mijlocul secolului XIX, actiunea romanului prefigureaza un western cu valente horror, urmarind aventurile unui tanar fara capatai, in zona granitei dintre Texas si Mexic, alaturi de o infioratoare banda condusa de un monstru cu chip uman, „Judele”, pentru care doar moartea si cruzimea par sa aiba sens in lumea oamenilor. Banda era cunoscuta si temuta in epoca mai ales pentru expeditiile impotriva indienilor si pentru crimele la care se deda. Insa, oricat de real ar fi faptul de la care porneste povestea, imaginarul straniu, cruzimea, perplexitatea si grotescul pe care le dezvolta par inghitite de un focar literar la limita dintre afazie si instinct animalic, ce inregistreaza cele mai extreme manifestari ale violentei.

„In Meridianul sangelui, Cormac McCarthy este un povestitor extraordinar, un creator de dialoguri fara cusur, un adevarat urmas literar al lui Faulkner. Pentru el, ca pentru nimeni altul, comedia neagra face casa buna cu tragedia.” (New Republic)

„Domnul McCarthy are un condei sudist cum rar am vazut: in stilul sau se amesteca elocventa brutala, vorbirea frusta, ritmurile elaborate si o innebunitoare acuratete.” (The New York Times)

„McCarthy stie sa spuna povesti, iar scrisul sau isi pastreaza actualitatea chiar si in cele mai marunte detalii.” (Robert Penn Warren)

„Cormac McCarthy este un scriitor pe care la inceput il citesti, apoi il admiri si, tot citindu-l, sfarsesti prin a-l invidia.” (Ralph Ellison)


Carti similare cu Meridianul sangelui

Puscariasul

Puscariasul

de Kurt Vonnegut

mai mult
Pactul

Pactul

de Jodi Picoult

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!