Pictorita din Shanghai

scrisa de Jennifer Cody Epstein

Pictorita din Shanghai de Jennifer Cody Epstein Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Pictorita din Shanghai 28.47 lei *
Pictorita din Shanghai 39 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Jennifer Cody Epstein
Traducator (i): Raluca Cimpoiasu
Numar de pagini: 384 pagini
ISBN: 978-973-689-344-5
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Publicat in peste cincisprezece tari, romanul Pictorita din Shanghai isi poarta cititorul pe apele tulburi ale fluviului Yangzi, in camerele Salonului Eternei Splendori, in cosmopolitul Shanghai antebelic, in Parisul boem al „anilor nebuni“ si in China ravasita de razboi civil si aflata in prag de revolutie, reconstituind spectaculoasa poveste adevarata a lui Pan Yuliang, una dintre cele mai fascinante si nonconformiste personalitati artistice chineze ale secolului XX.

In spatele tablourilor postimpresioniste ale lui Pan Yuliang (1899-1977) se afla un destin ale carui meandre par sa sfideze verosimilul. Vanduta de unchiul opioman unui bordel, adolescenta orfana Xiuquing isi schimba numele in Yuliang si incepe o ucenicie dezumanizanta. Ajunge cea mai cautata fata a Salonului Eternei Splendori, ceea ce nu inseamna decat ca umilintele la care este supusa imbraca forme mai subtile, dar cu atat mai dureroase. Dupa ani de calvar si degradare, salvarea ei va fi Pan Zanhua, un oficial cu vederi liberale, care se indragosteste de ea si o rascumpara. Alaturi de acesta, Yuliang isi gaseste fericirea si isi descopera vocatia pentru pictura. Nimic nu pare sa ii stea in cale tinerei ce se crede libera acum: studiaza, cu sacrificii, la Academia de Arta din Shanghai, la scoala de Arte Frumoase din Paris si la Academia de Arta din Roma. Numai ca, pentru a-si implini destinul artistic, va continua sa infrunte prejudecatile unei lumi in care nu doar trecutul ei scandalos, ci si simplul fapt ca este femeie reprezinta un stigmat.


Carti similare cu Pictorita din Shanghai

Hollywood

Hollywood

de Charles Bukowski

mai mult
Paradisul de dupa colt

Paradisul de dupa colt

de Mario Vargas Llosa

mai mult
Kim

Kim

de Rudyard Kipling

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

roxella
Recenzii: 0
Carti citite: 55

Anda Alexandra Adam
Recenzii: 0
Carti citite: 94