Harfa de iarba. arborele noptii si alte povestiri

scrisa de Truman Capote

Harfa de iarba. arborele noptii si alte povestiri de Truman Capote Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Harfa de iarba. arborele noptii si alte povestiri 21 lei *
Harfa de iarba. arborele noptii si alte povestiri 26.06 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Truman Capote
Traducator (i): Constantin Popescu
Numar de pagini: 320 pagini
ISBN: 978-973-46-1975-7
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Editia a III-a

Harfa de iarba (1951) este un microroman cvasi-autobio­grafic, narat din perspectiva unui adolescent care se izoleaza impreuna cu doua matusi nonconformiste de societatea sudista restransa de care apartin. Ei hotarasc sa traiasca in deplina libertate, intr-o casuta construita pe ramurile unui copac. Decizia este vazuta ca o jignire si amenintare de catre multi membri ai comunitatii, in frunte cu seriful si reverendul bisericii din localitate; asa incepe un adevarat razboi la scara redusa impotriva rebelilor.

Povestirile reunite in acest volum prezinta, in majoritate, protagonisti ce isi resimt acut singuratatea si izolarea, confruntandu-se cu o chinuitoare incapacitate de a iubi. Domnul Durere si Miriam iau o tenta supranaturala de cosmar, in timp ce Ultima usa inchisa (pentru care Capote a castigat O. Henry Award in 1946) si Soimul fara cap capata accente de thriller psihologic. Fie ca sondeaza constiinte adulte prinse in crize de egoism pueril sau descrie fascinat mastile de adult pe care si le iau copiii, stilul este mereu de o transparenta eleganta, cu o nota de umor si melancolie.

„Citind Harfa de iarba nu se poate sa nu-ti vina ideea unei poeticitati aparte – aceea a spontaneitatii, a fanteziei si a placerii ce dau culoare unei vieti altfel pline de conformism si cumintenie.” (The Atlantic)

„O carte plina de o cuceritoare caldura umana; prin veselia ei tandra, nostalgica te duce cu gandul la simpla bucurie de a trai.” (The New York Herald Tribune)


Carti similare cu Harfa de iarba. arborele noptii si alte povestiri

Copiii lui Hansen

Copiii lui Hansen

de Ognjen Spahic

mai mult
Umilirea

Umilirea

de Philip Roth

mai mult
Punct contrapunct

Punct contrapunct

de Aldous Huxley

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!