Muzica pentru cameleoni

scrisa de Truman Capote

Muzica pentru cameleoni de Truman Capote Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Muzica pentru cameleoni 18.9 lei *
Muzica pentru cameleoni 25.19 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Truman Capote
Traducator (i): Iulia Gorzo
Numar de pagini: 320 pagini
ISBN: 978-973-46-1537-7
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Muzica pentru cameleoni este o culegere de „reportaje” fictionalizate: un criminal enigmatic trimite biletele viitoarelor victime, o aristocrata creola isi bea absintul intr-un peisaj atemporal din Martinica, un barbat intre doua varste devine obsedat de o fetita de doisprezece ani, pe care n-a cunoscut-o niciodata... Volumul contine si piese autobiografice: intalnim un Capote care, fie ca fumeaza cu femeia de serviciu, fie ca barfeste cu Marilyn Monroe, ramane unul dintre cei mai eleganti si malitiosi scriitori ai secolului trecut.

„Cartea aceasta contine cam de toate: amintiri ale unor evenimente obscure, dar si imagini ale celor celebri, bancuri vechi si istetime la zi. In mod cert, o compozitie care va trece testul timpului.” (The New York Times Book Review)

„Un stilist fara egal... care scrie cu o relaxare demna de invidiat. Acest simt al sau de a surprinde dialogul si de a-l reproduce cu naturalete, arta de a reda imaginea nedeformata a celor din jur, fie ca sunt aduse la suprafata din capcanele amintirii... nici unul dintre contemporanii lui nu poseda asa ceva.” (New Republic)

„Electrizant... o lovitura. Entuziasmul si viclenia lui fac din aceasta carte una dintre cele mai bune pe care le-a scris vreodata.” (Newsweek)


Carti similare cu Muzica pentru cameleoni

Amintirea palida a muntilor

Amintirea palida a...

de Kazuo Ishiguro

mai mult
Pictorita din Shanghai

Pictorita din Shanghai

de Jennifer Cody Epstein

mai mult
Cel care ma asteapta

Cel care ma asteapta

de Parinoush Saniee

mai multRecenzii

stefanciobanu2004 stefanciobanu2004 pe 2013-08-08 12:26:00 Rating:

Muzică pentru cameleoni sau despre cum să joci șah cu un cioplitor de sicrie

Truman Capote este unul dintre cei mai cunoscuți scriitori de pe continentul american din ultimii ani. Dacă m-ar întreba cineva la un pahar de tărie: ce ți-a plăcut din roman? aș zice că mi-a plăcut franchețea scrierii, faptul că nu filosofează, că nu bombardează cu analize, că nu dă lecții, deși...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!