Cu singe rece

scrisa de Truman Capote

Cu singe rece de Truman Capote Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Cu singe rece 26.2 lei *
Cu singe rece 33.2 lei *
Cu singe rece 33.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Truman Capote
Traducator (i): Constantin Popescu
Numar de pagini: 408 pagini
ISBN: 978-973-46-1897-2
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Cu sange rece este romanul cel mai cunoscut al lui Truman Capote, cu un succes imens atat la public, cat si la critica, lansand totodata la vremea sa un nou gen de roman, «de nonfictiune», cum l-a numit autorul.

Cartea prezinta intr-un stil elegant si bine calibrat o crima multipla ce a facut furori in ziarele de la sfarsitul anului 1959: patru membri ai unei familii prospere din Kansas au fost asasinati in casa lor, de doi escroci marunti, in cautarea unui seif inexistent. Capote reconstituie minutios ultima zi din viata victimelor, trecutul si psihologia complicata a criminalilor, peripetiile si transformarile subtile prin care trec acestia dupa savarsirea crimei si pana cand sunt prinsi, judecati si executati. Capote patrunde cat se poate de adanc in mintea protagonistilor sai, dezvaluindu-le motivatiile, angoasele si iluziile, fara sa-si exprime direct nici o pozitie morala fata de criminali sau condamnarea lor la moarte. Autorul isi mascheaza prezenta prin adoptarea unei priviri ce analizeaza totul cu acelasi interes, construind un hibrid curios, roman realist cu o structura perfect echilibrata si reportaj ultrastilat, imaginativ in acelasi timp. Procesul de creatie a acestei carti constituie si subiectul filmului Capote (2005), cu Philip Seymour Hoffman in rolul scriitorului.

„La prima sa editie, Cu sange rece a facut presa literara sa vuiasca. Ochiul reporterului despica evenimentele atat de adanc, iar intamplarile descrise si dialogurile pareau atat de reale, incat cititorul avea impresia ca se afla in mijlocul actiunii. Pentru a obtine acest efect, Capote a combinat o uriasa munca de documentare cu un simt narativ iesit din comun: rezultatul este una dintre cele mai fascinante povesti care au vazut vreodata lumina tiparului.” (Publishers Weekly)

„Cu sange rece este cel mai bun reportaj al unei crime din America. Lectura ei iti ingheata sangele in vine si iti pune mintea la lucru. Rar am citit o carte mai zguduitoare.” (The New York Review of Books)

„Iata o carte remarcabila, tensionanta, un adevarat reportaj scris cu mana de maestru.” (The New York Times)


Carti similare cu Cu singe rece

Panteonul negru

Panteonul negru

de Fahri Balliu

mai mult
Strigarea lotului 49

Strigarea lotului 49

de Thomas Pynchon

mai mult
Bambini di Praga

Bambini di Praga

de Bohumil Hrabal

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!