Unde sunt? > Acasa > Carti > Carti SF & Fantasy > Drumul

Drumul

scrisa de Cormac McCarthy

Drumul de Cormac McCarthy Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas
Autor (i): Cormac McCarthy
Numar de pagini: 224 pagini
ISBN: 978-973-689-285-1
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Romanul Drumul a câştigat Pulitzer Prize în 2007, James Tait Black Memorial Prize în 2006 şi a fost ecranizat în 2009, în regia lui John Hillcoat, cu Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee, Robert Duvall şi Charlize Theron în rolurile principale.

O iarnă atomică în care nu mai există animale sau plante, singura prezenţă constantă este foamea şi orice întâlnire între două fiinţe omeneşti poate sfârşi într-un act de canibalism. Iată decorul postapocaliptic – definit fie prin absenţe tragice, fie prin prezenţe ameninţătoare – prin care călătoresc un bărbat fără nume şi fiul lui, încercând să ajungă la mare. Au un pistol cu două gloanţe, ceva resturi de mâncare şi nişte pături vechi – şi, foarte important, se au unul pe altul. Supravieţuirea înseamnă însă amoralitate, după cum învaţă copilul studiindu-şi tatăl, a cărui dragoste pare a fi ultimul lucru rămas din lumea veche, ultima realitate confortabilă şi ocrotitoare. „Suntem morţii vii care bântuie prin decorul unui film de groază“ – aceasta este starea de spirit în lumea lui McCarthy, pe care n-o colorează decât foarte rare detalii de un umor nostalgic: ultima sticlă de Coca-Cola sau singura inscripţie care a supravieţuit dezastrului nuclear – rămăşiţele unei lumi semănând neliniştitor de mult cu a noastră.


Carti similare cu Drumul

Furie și furtună (Mesagerul, vol.1)

Furie și furtună...

de Jennifer L. Armentrout

mai mult
Picnic la marginea drumului

Picnic la marginea...

de Arkadi Strugatki, Boris Strugatki

mai mult



Recenzii

Laura Laura pe 2011-01-30 20:02:17 Rating:

O alta carte care a asteptat mult prea mult. O carte care se bucura de o ecanizare si de numeroase premii.

Actiune incepe clar si fara prea multe prezentari, inca din primele pagini facem cunostinta cu un tata si fiul acestuia in marea incercare a vietii lor. Despre mama se aduce vorba mult mai tarziu, care a plecat imediat dupa nasterea copilasului.

Totul se intampla in...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

NightChild
Recenzii: 1
Carti citite: 155

Laura
Recenzii: 42
Carti citite: 147

Sorin 22
Recenzii: 0
Carti citite: 152