Unde sunt? > Acasa > Carti > Eseuri > Pliculetul minervei

Pliculetul minervei

scrisa de Umberto Eco

Pliculetul minervei de Umberto Eco Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Pliculetul minervei 23.12 lei *
Pliculetul minervei 23.8 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Umberto Eco
Numar de pagini: 360 pagini
ISBN: 978-973-50-2928-9
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Editia a II-a

In deceniile opt si noua, Umberto Eco a publicat in revista L'Espresso o serie de cronici vizand o diversitate caleidoscopica de teme ale lumii contemporane. Actualul volum reprezinta, ca si Minunile Sfantului Baudolino, o selectie din articolele publicate atunci. Tonul sarcastic si ironia muscatoare fac ca tusele groase in care scriitorul italian infatiseaza o realitate sau alta sa scoata in evidenta tocmai acele detalii stanjenitoare si sacaitoare pe care, dintr-o prea mare obisnuinta, nici nu le mai bagam in seama. Ele au menirea sa-i provoace cititorului acea luciditate amara pe care nu o poti indeobste capata decat amuzandu-te copios.

Cat priveste titlul cartii, el reia titlul rubricii sub care au aparut cronicile si care ne este explicat de Eco insusi: „Titlul rubricii trimite la micutele plicuri din carton cu chibrituri marca Minerva si la obiceiul de a nota pe dosul «copertei» lor adrese, liste de cumparaturi sau, cum mi se intampla mie, notite stenografice despre tot ce-mi trece prin minte in tren, la bar, la restaurant, cand citesc un ziar, privesc o vitrina sau scotocesc prin rafturile unei librarii.“


Carti similare cu Pliculetul minervei

Arhaic si universal. india in constiinta romaneasca

Arhaic si universal....

de Sergiu Al-George

mai mult
Arta de a seduce

Arta de a seduce

de Tatiana Lebedeva

mai mult
Mitul sfisiat

Mitul sfisiat

de Vasile Lovinescu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Ilenush
Recenzii: 0
Carti citite: 46