Nu sperati ca veti scapa de carti

scrisa de Umberto Eco, Jean-Claude Carriere

Nu sperati ca veti scapa de carti de Umberto Eco, Jean-Claude Carriere Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Nu sperati ca veti scapa de carti 20.3 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Umberto Eco, Jean-Claude Carriere
Traducator (i): Emanoil Marcu
Numar de pagini: 256 pagini
ISBN: 978-973-50-2678-3
Anul aparitiei: 2010
Descriere: „Dispare cartea!“ Strigatul acesta de alarma rasuna de cel putin douazeci de ani, de cand Internetul, cu formidabilele lui posibilitati, a inceput sa patrunda in viata noastra. Iata de ce Umberto Eco si Jean-Claude Carrière s-au hotarat sa cerceteze temeiurile acestei spaime, intr-o suita de convorbiri moderata discret de eseistul Jean-Philippe de Tonnac.

Indragostiti cu patima de obiectul numit carte, pastratori de exemplare cu valoare afectiva, ba chiar colectionari de raritati bibliofile, nici unul din cei doi nu da crezare acestei apocalipse anuntate pe toate vocile. Pentru amandoi, spiritul va avea intotdeauna nevoie de un mediu in care sa se intrupeze, iar textul – fie el daltuit in piatra ori inscris pe papirus, pe pergament, pe hartie sau, ca astazi, pe suport electronic – va fi intotdeauna unul din mediile privilegiate.

Performanta celor doi scriitori aflati in dialog nu e doar aceea de a ne alunga spaima, un dialog cu asemenea protagonisti devine inevitabil si el un spectacol al spiritului, iar aici Antichitatea si Evul Mediu, Orientul si Occidentul, romanul si filmul, ideile cele mai subtile si lucrurile cele mai pamantesti isi dau replica si se oglindesc reciproc, luminand conditia omului in lumea contemporana.


Carti similare cu Nu sperati ca veti scapa de carti

Aikido 1,2,3

Aikido 1,2,3

de Dan Corneliu Ionescu

mai mult
Creierul: Povestea noastra

Creierul: Povestea...

de David Eagleman

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

ale_xandra290
Recenzii: 3
Carti citite: 85