Numele trandafirului

scrisa de Umberto Eco

Numele trandafirului de Umberto Eco Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Numele trandafirului 25 lei *
Numele trandafirului 28.7 lei *
Numele trandafirului 31.99 lei *
Numele trandafirului 34.6 lei *
Numele trandafirului 34.76 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Umberto Eco
Numar de pagini: 512 pagini
ISBN: 978-973-46-1781-4
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Editie revazuta

Deopotriva roman politist, parabola despre adevar vazut din perspectiva teologica, filosofica, scolastica, istorica, Numele trandafirului a cunoscut un imens succes de public, fiind tradus in peste 35 de limbi si ecranizat de Jean-Jacques Annaud in 1986, cu Sean Connery, Christian Slater si F. Murray Abraham in rolurile principale.

„Nu-mi fac griji. Cartea va dainui. Citesti tot timpul: citesti in tren, in autobuz. Citesti in parc. Citesti cand te plimbi si chiar cand faci dragoste poti sa citesti. Cu computerul este mai greu...” (Umberto Eco)

„Un roman politist? O parabola politica despre democratia crestina sau despre apocalipsa iminenta a lumii lui Reagan si Brejnev? Un roman gotic? Sau, pur si simplu, un divertisment al lui Umberto Eco?” (Raul Mordenti)

„Numele trandafirului este mult mai incitant si mai bine scris decat oricare roman de Agatha Christie.” (Anthonz Burgees)

„Astazi, la a treia lectura a Numelui trandafirului, mi se pare ca accentul principal al cartii trebuie pus pe drama epistemologica. Rapid spus, drama lui Guglielmo nu este ca nu a gasit adevarul (pentru ca l-a gasit), ci accea ca l-a gasit oarecum din intamplare, fara sa controleze in mod necesar, continutul insusi al descoperirii – in ciuda faptului ca s-a comportat mereu rational, intotdeauna metodic si fara gres atent la toate faptele (in felul in care, nu-i asa, pretind prescriptiile veritabilei stiinte). Guglielmo este un Sherlock Holmes in fine cumintit de trufia pozitivismului, de prudenta radicala a unui William Ockham, manevrand cu finete deopotriva failibilitatea sa, contingenta lumii, necesitatea logicii si univocitatea enigmatica a existentei, divine si mundane.” (H.-R. Patapievici)


Carti similare cu Numele trandafirului

Unisex

Unisex

de Amelie Nothomb

mai mult
Razboiul nu are chip de femeie

Razboiul nu are chip...

de Svetlana Aleksievici

mai mult
Mangiieri straine

Mangiieri straine

de Ian McEwan

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

anca0805
Recenzii: 0
Carti citite: 6

iris88
Recenzii: 9
Carti citite: 146

Laura C
Recenzii: 0
Carti citite: 14