De la arbore spre labirint. studii istorice despre semn si interpretare

scrisa de Umberto Eco

De la arbore spre labirint. studii istorice despre semn si interpretare de Umberto Eco Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
De la arbore spre labirint. studii istorice despre semn si interpretare 31.5 lei *
De la arbore spre labirint. studii istorice despre semn si interpretare 39.11 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Umberto Eco
Traducator (i): Stefania Mincu
Numar de pagini: 552 pagini
ISBN: 978-973-46-1380-9
Anul aparitiei: 2009
Descriere: O veritabila istorie a hermeneuticii si semioticii, volumul lui Eco sintetizeaza numeroasele filosofii ale semnului si interpretarii, uneori alternative, alteori complementare, ce s-au succedat din Antichitatea clasica si pana astazi. El merge de la cercetarea ampla a doua reprezentari ale cunoasterii exemplificate de modelele arborelui si labirintului la cele doua studii despre evolutia metaforei; de la studiile despre tehnicile de falsificare medievale la istoria unei ars combinatoria; de la cautarea seculara a limbii perfecte la semiotica implicita din Logodnicii lui Manzoni. Finalul e constituit dintr-o serie de studii despre Kant, Peirce, Croce, teoriile semantice ale lui Bréal si o confruntare polemica cu „gandirea slaba”.

Cuprins: Metafora ca mod de cunoastere: adversitatea fata de Aristotel in Evul Mediu • Falsificarea in Evul Mediu • Dante intre modisti si cabalisti • Utilizarea si interpretarea textelor medievale • Despre Lullus, Pico si lullism • Limbajul Pamantului Austral • Despre tacerea lui Kant • Pragul si infinitul. Peirce si iconismul primar • Gandirea slaba vs limitele interpretarii


Carti similare cu De la arbore spre labirint. studii istorice despre semn si interpretare

Ros lucis

Ros lucis

de Liviu Pendefunda

mai mult
Rosu - fucsia

Rosu - fucsia

de Mihaela Druncea

mai mult
Mic elogiu al blandetii. mic tratat pentru deliciul intelectualilor

Mic elogiu al...

de Stephane Audeguy

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!