De la arbore spre labirint. studii istorice despre semn si interpretare

scrisa de Umberto Eco

De la arbore spre labirint. studii istorice despre semn si interpretare de Umberto Eco Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
De la arbore spre labirint. studii istorice despre semn si interpretare 31.5 lei *
De la arbore spre labirint. studii istorice despre semn si interpretare 39.11 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Umberto Eco
Traducator (i): Stefania Mincu
Numar de pagini: 552 pagini
ISBN: 978-973-46-1380-9
Anul aparitiei: 2009
Descriere: O veritabila istorie a hermeneuticii si semioticii, volumul lui Eco sintetizeaza numeroasele filosofii ale semnului si interpretarii, uneori alternative, alteori complementare, ce s-au succedat din Antichitatea clasica si pana astazi. El merge de la cercetarea ampla a doua reprezentari ale cunoasterii exemplificate de modelele arborelui si labirintului la cele doua studii despre evolutia metaforei; de la studiile despre tehnicile de falsificare medievale la istoria unei ars combinatoria; de la cautarea seculara a limbii perfecte la semiotica implicita din Logodnicii lui Manzoni. Finalul e constituit dintr-o serie de studii despre Kant, Peirce, Croce, teoriile semantice ale lui Bréal si o confruntare polemica cu „gandirea slaba”.

Cuprins: Metafora ca mod de cunoastere: adversitatea fata de Aristotel in Evul Mediu • Falsificarea in Evul Mediu • Dante intre modisti si cabalisti • Utilizarea si interpretarea textelor medievale • Despre Lullus, Pico si lullism • Limbajul Pamantului Austral • Despre tacerea lui Kant • Pragul si infinitul. Peirce si iconismul primar • Gandirea slaba vs limitele interpretarii


Carti similare cu De la arbore spre labirint. studii istorice despre semn si interpretare

Studii si eseuri de literatura universala

Studii si eseuri de...

de Ovidiu Dramba

mai mult
Semnele timpului

Semnele timpului

de Thomas Carlyle

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!