Unde sunt? > Acasa > Carti > Eseuri > Datoria implinita

Datoria implinita

scrisa de Mihai Pricop

Datoria implinita de Mihai Pricop Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Datoria implinita 25.6 lei *
Datoria implinita 30.4 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Institutul European
Autor (i): Mihai Pricop
Numar de pagini: 234 pagini
ISBN: 9789736116186
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Prin manuirea lui cu indemanare de virtuoz, chirurgul reda echilibrul existential, adica reaseaza omul in datul frumusetii sale originare. Mihai Pricop, el insusi maestru al chirurgiei, ii compara pe chirurgi cu actorii. Totodata, intrand in subtilitatea specialitatii, ajunge la concluzia ca un chirurg nu poate fi un artist si un protagonist al unui exercitiu covarsitor implinit decat prin cunoastere si ordine. De aceea i se pare necesar a adauga la consacratul juramant hipocratic o propozitie, pretuita ca indispensabila pentru cariera chirurgului: "Jur sa ma instruiesc toata viata"(...) Mihai Pricop se marturiseste pe sine, isi etaleaza discret, dar limpede, crezurile, valorile(...) Mihai Pricop este consecvent don quijotesc intr-o lume in care prostia se secularizeaza, iar obraznicia si ignoranta suie in cele mai inalte jilturi ale demnitatilor statale. Pledoaria autorului se doreste a nu suna in pustie.


Din cuprins:◊ Externat, internat, rezidentiat;◊ Calitatile chirurgului;◊ Gandirea chirurgicala;◊ Momente, idei, mari practicieni in istoria chirurgiei;◊ Socrate omul. Cei doi Socrate;◊ Procesul si moartea;◊ Gnothi seauton


Carti similare cu Datoria implinita

Poezia vie

Poezia vie

de Dan Cristea

mai mult
Eul detestabil

Eul detestabil

de Octavian Paler

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!