Comoara grecilor

scrisa de Irvin D. Yalom

Comoara grecilor de Irvin D. Yalom Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Comoara grecilor 28 lei *
Comoara grecilor 34.76 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Irvin D. Yalom
Traducator (i): Doina Racoviceanu
Numar de pagini: 536 pagini
ISBN: 978-973-46-0929-1
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Dupa o tinerete aventuroasa, Heinrich Schliemann, devenit milionar prin forte proprii, la patruzeci si sapte de ani vrea sa-si indeplineasca visul: sa descopere Troia. Ca si Alexandru cel Mare, stie Iliada pe de rost si este convins ca, urmand descrierile lui Homer, poate gasi cetatea. Filologii, istoricii si arheologii de la sfarsitul secolului XIX cred ca Troia este un mit si ca Homer n-a existat niciodata, Iliada nefiind decat o culegere de balade nascocite de aezi. Pe Heinrich, un autodidact, savantii il dispretuiesc si-l socotesc un exaltat. Asta il indarjeste. Impetuos si hotarat, vrea o sotie grecoaica, admiratoare a lui Homer, care sa-i fie alaturi in proiectele sale arheologice. O intalneste pe Sofia Engastromenos si, in pofida diferentei de varsta de treizeci de ani, ea se va dovedi perechea ideala – cate fete s-ar casatori cu un milionar, alaturi de care sa trudeasca apoi cu anii pe santiere arheologice izolate de lume, sapand cot la cot cu barbatii in tarana si noroi, in conditii precare, infruntand lipsuri, suspiciuni si boli urate, pentru o glorie efemera si tot timpul contestata?

„Comoara grecilor este o istorie frumoasa, calda, plina de sensibilitate, despre doi oameni pe care dragostea i-a facut mai puternici.” (San Diego Union)

„Amestecul pe care-l face condeiul atotcuprinzator al lui Stone cu visul maret al lui Schliemann este intr-adevar irezistibil. Rar gasesti un melanj in care faptul istoric sa se alature atat de bine pasiunii descoperitorului.” (Chicago News)

„Un adevarat studiu asupra pasiunii, Comoara grecilor este, poate,cea mai buna carte a lui Irving Stone de la bestsellerul Agonie si extaz.” (Charlotte Observer)


Carti similare cu Comoara grecilor

Strada Dughenelor Întunecoase

Strada Dughenelor...

de Patrick Modiano

mai mult
Arthur & george

Arthur & george

de Julian Barnes

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!