Primavara neagra

scrisa de Henry Miller

Primavara neagra de Henry Miller Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Primavara neagra 3 lei *
Primavara neagra 17.5 lei *
Primavara neagra 21.71 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Henry Miller
Traducator (i): Cristina Felea
Numar de pagini: 240 pagini
ISBN: 978-973-46-1793-7
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Primavara neagra, roman interzis in spatiul anglofon in momentul aparitiei sale, a fost publicat la Paris in 1936, la doi ani dupa Tropicul Cancerului si cu trei ani inainte de Tropicul Capricornului.

Alcatuita din zece episoade relativ autonome, desi legate intre ele, Primavara neagra se prezinta ca un colaj de schite, portrete, eseuri si poeme in proza, penduland in permanenta intre Brooklynul copilariei si tineretii lui Miller si Parisul anilor sai de maturitate. Un adevarat vartej de emotii, impresii si imagini, Primavara neagra este, din punct de vedere stilistic, una dintre cele mai interesante opere ale scriitorului american si, in acelasi timp, o excelenta introducere intr-un univers literar de o prodigioasa originalitate, a carui unica regula este aceea ca nu exista reguli.

„De la Marlowe si Shakespeare incoace, literatura de limba engleza nu a mai cunoscut o asemenea bogatie si intensitate a imaginilor. Proza lui Miller este un vartej, un torent, o cataracta, un vulcan dezlantuit... Iata in sfarsit un scriitor comparabil cu un mare atlet antic, inzestrat cu o fenomenala energie literara.” (Norman Mailer)

„Miller este un scriitor subversiv, probabil cel mai reusit si mai autentic din intreaga istorie a literaturii universale. Dar proza lui vadeste un respect profund – si liric – pentru viata, vazuta intr-o lumina pe care mintile imbibate de prejudecati si conventii pur si simplu nu o pot suporta.” (Gerald Walker )

„Oamenii civilizati nu traiesc conform unor coduri morale sau unor principii de un soi sau altul. Vorbim despre ele, le evocam intruna, dar nimeni nu le ia in serios. Nimeni nu respecta aceste reguli, in vietile noastre nu e loc pentru ele. Tabuurile sunt un fel de reziduu al mintilor bolnave, spectrul celor care nu au avut curajul sa traiasca din plin si care ne-au varat pe gat aceste interdictii, deghizate in morala si religie.” (Henry Miller)

„Cand vorbim despre oameni care «au facut istoria» vrem sa spunem ca, intr-o oarecare masura, au schimbat insusi cursul vietii. Dar barbatul din fotografie e dincolo de asemenea visuri puerile. El stie ca omul nu poate schimba nimic, nici macar pe sine insusi.” (Henry Miller)


Carti similare cu Primavara neagra

Comoara grecilor

Comoara grecilor

de Irvin D. Yalom

mai mult
Pestisorul de aur

Pestisorul de aur

de J. M. G. Le Clezio

mai mult
Sorgul rosu

Sorgul rosu

de Mo Yan

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Radu Andrei Deme
Recenzii: 0
Carti citite: 31

Ioana.b
Recenzii: 5
Carti citite: 50