Zile linistite la clichy

scrisa de Henry Miller

Zile linistite la clichy de Henry Miller Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Zile linistite la clichy 16.1 lei *
Zile linistite la clichy 19.97 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Henry Miller
Traducator (i): Alexandru VLAD
Numar de pagini: 168 pagini
ISBN: 978-973-46-1837-8
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Rescrisa la cincisprezece ani de la prima versiune, Zile linistite la Clichy dezvaluie o latura noua a lui Miller, in care verva din Tropicul Capricornului lasa loc boemei din perioada tineretii la Paris.

Zile linistite la Clichy, un roman in miniatura, si continuarea sa, Mara-Marignan, cuprinse in volumul de fata, au fost publicate in 1956. Sunt doua povesti nostalgice, despre un timp in care lumea era mai simpla si se invartea cu lentoare, iar Henry Miller era abia un tanar scriitor obscur, fara un ban, cutreierand strazile Parisului. Micile cafenele, unde se poarta conversatii colorate, escapadele la bordelurile de la periferiile Parisului, unde frumusetea si grotescul isi disputa impresionant terenul, compun o lume spectaculoasa, deseori devastata spiritual de neajunsuri si nesiguranta, insa cu atat mai vie si flamanda de valori umane, de tandrete si sinceritate, de sens si fantezie. Pentru ochiul unui scriitor american, populatia si luminile Parisului la inceputul secolului XX, stralucitoare si viciate in acelasi timp, reprezinta material de lucru – Henry Miller descrie o perioada care ii va modela intreaga viata si opera.

„Henry Miller este de neegalat. Nu stiu pe nimeni care sa fi scris vreodata ca el si nu cred ca va mai exista vreodata cineva. Ca sa-i poti cuprinde intensitatea, trebuie sa stapanesti limba lui Shakespeare si a lui Marlowe. Avem, in sfarsit, un scriitor complet, un atlet al scriiturii, un avatar al energiei literare.” (Norman Mailer)

„Literatura americana de azi incepe si se sfarseste cu sensul pe care i l-a dat Miller.” (Lawrence Durrell)

„Ramane de vazut daca Henry Miller este sau nu ultimul mare artist american cu care ne putem mandri; nu am insa nici o indoiala ca el este unul dintre ultimii giganti ai literaturii minunatilor ani 1890-1940.” (Maxwell Geismar)

„Nu am bani, nici de la cine sa-i iau, ce sa mai vorbim de sperante... Sunt cel mai fericit om din lume.” (Henry Miller)


Carti similare cu Zile linistite la clichy

Istoria albinelor

Istoria albinelor

de Maja Lunde

mai mult
Vineri sau viata salbatica

Vineri sau viata...

de Michel Tournier

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Radu Andrei Deme
Recenzii: 0
Carti citite: 31