Compasiunea - suprema inflorire a iubirii

scrisa de Osho

Compasiunea - suprema inflorire a iubirii de Osho Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Compasiunea - suprema inflorire a iubirii 8.93 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Pro Editura
Autor (i): Osho
Numar de pagini: 973 pagini
ISBN: 164
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Buddha Gautam nu este doar un iluminat, ci un revolutionar iluminat. Grija lui fata de lume, fata de oameni, este imensa. El si-a invatat discipolii ca, atunci cand meditezi si simti cum linistea, seninatatea si o bucurie adanca clocotesc in fiinta ta, sa nu le tii doar pentru tine; imparataseste le cu intreaga lume. Si nu te ingrijora: cu cat vei da mai mult, cu atat vei deveni capabil sa obtii mai mult. Gestul de daruire are o importanta enorma, odata ce stii ca, daruind, nu micsorezi cu nimic ceea ce este al tau; dimpotriva, iti multiplici experientele. Dar cine nu a simtit niciodata compasiunea, nu a aflat secretul daruirii, nu stie secretul impartasirii.

S-a intamplat odata ca unul dintre discipolii lui Buddha, un laic – nu era sannyasin, dar ii era foarte devotat lui Buddha Gautam – a spus:

– O voi face... dar cu o singura exceptie. Voi darui toata bucuria mea, toata meditatia si toate comorile sufletului meu intregii lumi… cu exceptia vecinului meu, fiindca acest om este foarte rautacios.

Vecinii intotdeauna ne sunt dusmani. Buddha Gautam i-a spus:

– Atunci uita de intreaga lume, pur si simplu daruieste totul vecinului tau.

Omul era cam incurcat:

– Ce vrei sa spui?

Buddha i-a raspuns:

– Daca ii vei putea darui totul vecinului tau, abia atunci vei fi eliberat de aceasta atitudine antagonista fata de fiinta umana.


Carti similare cu Compasiunea - suprema inflorire a iubirii

Arta interviului

Arta interviului

de Lawrence Grobel

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!