Amantele

scrisa de Elfriede Jelinek

Amantele de Elfriede Jelinek Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Amantele 13.01 lei *
Amantele 17.1 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Elfriede Jelinek
Traducator (i): Ana Muresanu
Numar de pagini: 216 pagini
ISBN: 973-46-0128-8
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Elfriede Jelinek este autoarea bestsellerului Pianista si laureata a Premiului Nobel pentru literatura in 2004.
In roman, casatoria, copiii, iubirea sunt desfiintate cu o cruzime iesita din comun si cu o violenta rar intalnita la vreun alt autor contemporan. Lipsa oricarei urme de fericire intr-o relatie este vazuta ca normala, fiind o realitate de necontestat, pe care o ascundem din ipocrizie si superficialitate. Povestea celor doua eroine, Paula si Brigitte, se petrece intr-un orasel austriac de munte. Aparent, cele doua eroine au caractere cu totul diferite: Paula refuza orice conformism, fiind mult mai aplecata spre experiment, pe cand Brigitte suporta viata alaturi de Heinz, un betiv greu caracterizabil ca apartinand rasei umane. In mod paradoxal, alegerile facute de cele doua, in cautarea unui barbat, vor avea rezultate surprinzatoare.

„Acest roman scurt si necrutator ofera o viziune atat de intunecata asupra rasei umane incat te intrebi de ce autoarea, care gaseste viata in totalitatea ei inutila, s-a mai chinuit sa-l scrie... Cartea asta va schimba modul in care priviti lumea.” (Publishers Weekly)


Carti similare cu Amantele

Tara minunilor

Tara minunilor

de Giuseppe Culicchia

mai mult
Luna si focurile

Luna si focurile

de Cesare Pavese

mai mult
Fumatul strict permis

Fumatul strict permis

de Christopher Buckley,

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri

Alte carti ale autorului

Exclusii

Exclusii


mai mult

Pianista

Pianista


mai mult

Lacomie

Lacomie


mai mult


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Nyx
Recenzii: 1
Carti citite: 14