Supravietuitor

scrisa de Chuck Palahniuk

Supravietuitor de Chuck Palahniuk Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Supravietuitor 17.36 lei *
Supravietuitor 17.5 lei *
Supravietuitor 24.95 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Chuck Palahniuk
ISBN: 9789734614707
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Traducere din limba engleza si note de Dan CroitoruChuck Palahniuk este autorul romanului Fight Club, ecranizat de David Fincher in anul 1999, cu Brad Pitt, Edward Norton si Helena Bonham Carter in rolurile principale.Tender Branson, protagonistul romanului Supravietuitor – ultimul supravietuitor al unei secte religioase denumite Cultul Credinciosilor – isi spune povestea vietii in cutia neagra a Zborului 2039, la 12 000 de metri deasupra Oceanului Pacific. E singur, iar avionul o sa se prabuseasca in curind in desertul australian. Inainte ca acest lucru sa se-ntimple, Tender Branson va reface traseul transformarii sale din copilul ascultator si servitorul umil aflat in asteptarea Izbavirii intr-un adevarat Mesia al mass-mediei, indopat cu steroizi si colagen si inzestrat cu darul previziunii. Nu e un flashback, ci o poveste a autodistrugerii care se desfasoara invers, de la ultima pagina la prima. Plin de suspans, memorabil, Supravietuitor este o satira hipnotica, infricosatoare despre pretul celebritatii intr-o lume aflata in stadiu extrem de alienare. „Supravietuitor ne infatiseaza America aceea care patrunde in casele noastre, in miez de noapte, prin canalele de televiziune – tarimul celor mai nerusinate sperante, al idolatriei servile, al consumismului fanatic, al banalitatii naucitoare. In Supravietuitor pulseaza parca mai puternic chiar decit in Fight Club – daca e posibil! – angoasa noului mileniu.” (Esquire)„Un roman extraordinar de antrenant. Supravietuitor este relatarea plina de umor a unui outsider care vorbeste dinauntrul Americii profunde.” (Independent on Sunday)„Un roman impresionant, care urmareste marirea si decaderea ultimului supravietuitor al unui cult al mortii, transformat intr-un adevarat Mesia al mass-mediei. O critica biciuitoare a exceselor culturii pop.” (Publishers Weekly)„O satira exploziva a societatii americane.” (Newsday)„O calatorie halucinanta care ne dezvaluie, deopotriva, capriciile celebritatii si resorturile credintei.” (The San Francisco Chronicle)


Carti similare cu Supravietuitor

Rabbit e bogat

Rabbit e bogat

de John Updike

mai mult
Citindu-l pe turgheniev

Citindu-l pe turgheniev

de William Trevor

mai mult
Alte glasuri,alte incaperi

Alte glasuri,alte...

de Truman Capote

mai multRecenzii

Lorellei Lorellei pe 2014-08-05 12:45:00 Rating:

Începutul sfârşitului în acest roman este marcat de prăbuşirea unui avion deturnat de o celebritate religioasă care îşi înregistrează povestea pe banda cutiei negre. La propriu pornim de la pagina 304 şi ajungem la prima pagină, la figurat pornim de la această tentativă de sinucidere şi ajungem la rădăcinile răului. Nu este un subiect neaşteptat al lui Chuck Palahniuk, un scriitor preocupat de...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Lorellei
Recenzii: 2
Carti citite: 2

Anna Antal
Recenzii: 0
Carti citite: 26