Lacomie

scrisa de Elfriede Jelinek

Lacomie de Elfriede Jelinek Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Lacomie 7.99 lei *
Lacomie 24.5 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Elfriede Jelinek
Traducator (i): Maria Irod
Numar de pagini: 384 pagini
ISBN: 978-973-46-0969-7
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Elfriede Jelinek este autoarea bestsellerului international Pianista si castigatoarea Premiului Nobel pentru Literatura in 2004.

Construit ca un thriller psihologic, Lacomie este o meditatie necrutatoare despre meschinaria vietii umane, despre capcanele sexului si miturile societatii contemporane. Originalitatea formala si bogatia lingvistica fac din el cel mai important roman al lui Jelinek, dupa Pianista.

Kurt Janisch, antieroul din Lacomie, este un politist de tara ambitios si frustrat care, prin natura slujbei sale, ajunge sa cunoasca o multime de oameni, in special femei aflate intre doua varste, singure si cu ceva avere. Ceea ce urmeaza e usor de anticipat: Janisch speculeaza atractia femeilor pentru el si nevoia lor de tandrete si intelegere, implicandu-le in situatii umilitoare si sordide. Dar in curand cineva ajunge sa stie prea multe si cadavrul unei adolescente e descoperit in apele lacului.

"Lacomie este cel mai bun roman al lui Elfriede Jelinek de la Pianista incoace, un adevarat miracol al virtuozitatii formale, impregnat de "apele freatice ale naratiunii", dupa cum se exprima insasi scriitoarea, si sustinut de o muzicalitate aparte." (Frankfurter Allgemeine Zeitung)


Carti similare cu Lacomie

Igiena asasinului

Igiena asasinului

de Amelie Nothomb

mai mult
Prima gradina

Prima gradina

de Anne Hebert

mai mult
Cu singe rece

Cu singe rece

de Truman Capote

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri

Alte carti ale autorului

Amantele

Amantele


mai mult

Pianista

Pianista


mai mult

Exclusii

Exclusii


mai mult


Poll

Votati cartea lunii!