Dick ochi-de-mort

scrisa de Kurt Vonnegut

Dick ochi-de-mort de Kurt Vonnegut Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Kurt Vonnegut
Traducator (i): Ana-Maria Lisman
Numar de pagini: 304 pagini
ISBN: 978-973-46-0468-5
Anul aparitiei: 2007
Descriere: „Cartile lui Vonnegut sint de doua feluri: foarte bune si excelente. Dick Ochi-de-mort face parte din ultima categorie.” (Nashville Banner)
Rudy Waltz, naratorul romanului Dick, Ochi-de-mort, are un destin tragic inca inainte de a se fi nascut. Tatal lui se imprieteneste cu nimeni altul decit Adolf Hitler, cu care impartaseste interesul fata de pictura si petreceri. Si cum raului ii este de ajuns sa apara in germen ca sa poata izbucni mai tirziu in toata amploarea lui, evenimentele ulterioare ajung sa capete proportii monstruoase. In timpul lunii de miere, parintii lui Rudy cumpara o colectie fabuloasa de arme. Tatal, pasionat de aceste mecanisme virile, isi invata fiul sa le utilizeze cu atita precizie incit acesta ucide accidental, la virsta de 12 ani, o femeie insarcinata. Firul narativ se incolaceste din ce in ce mai strins in jurul personajului si al destinului sau blestemat, avind ca premise niste coincidente malefice ce anuleaza posibilitatea unei reale ispasiri.


Carti similare cu Dick ochi-de-mort

Platforma

Platforma

de Michel Houellebecq

mai mult
Versetele satanice

Versetele satanice

de Salman Rushdie

mai mult
Animal pe moarte

Animal pe moarte

de Philip Roth

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Livux
Recenzii: 1
Carti citite: 107