Nemesis

scrisa de Philip Roth

Nemesis de Philip Roth Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Nemesis 16.1 lei *
Nemesis 19.54 lei *
Nemesis 19.6 lei *
Nemesis 22.99 lei *
Nemesis 24.32 lei *
Nemesis 39.5 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Philip Roth
Traducator (i): Radu Pavel Gheo
Numar de pagini: 300 pagini
ISBN: 978-973-46-1976-4
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Nemesis, cel mai recent roman al lui Philip Roth, relateaza istoria dramatica a lui Bucky Cantor, profesor de sport si supraveghetor de teren de joaca in Newark. In anul 1944, in oras izbucneste o epidemie de poliomielita care ucide sau schilodeste sute de copii. Bucky Cantor se straduieste din rasputeri sa opreasca asaltul ucigas al bolii, dar eforturile lui par inutile.

Criza morala a lui Bucky, un erou american tipic, este accentuata de faptul ca a fost declarat inapt pentru armata, in timp ce prietenii sai cei mai buni lupta pe front in al Doilea Razboi Mondial. Stors de puteri dupa eforturile facute pentru a impiedica raspandirea bolii, ispitit de logodnica lui, Marcia, sa fuga din oras intr-o tabara din munti, unde boala si moartea nu ii pot ajunge, si maniat impotriva unui Dumnezeu nemilos, care ucide copiii fara aparare, onestul Bucky Cantor se trezeste pus intr-o dilema morala teribila: orice ar face, risca sa regrete amarnic.

„Philip Roth, unul dintre cei mai de succes scriitori americani de azi, nu are rival in alegerea detaliului de atmosfera a secolului XX din New Jersey. In Nemesis, el atrage atentia prin finetea rece a observatiei, prin felul in care sunt descrise efectele remuscarii asupra psihicului, futilitatea furiei indreptate catre Dumnezeu sau soarta si inabusirea fara rost a frustrarilor.”(Library Journal)

„Cartea lui Philip Roth are eleganta unei fabule si iminenta tragica a unei drame grecesti.” (The New Yorker)

„Nemesis este o revelatie a prozei americane la fel de surprinzatoare precum descoperirea unei planete sau alinierea unei noi constelatii. Dintre toate romanele scrise de Philip Roth, Nemesis este poate cel mai intunecat, una dintre cele mai provocatoare carti contemporane.”(Kirkus Reviews)


Carti similare cu Nemesis

Prietenie dispărută

Prietenie dispărută

de Claire Messud

mai mult
Verticale periculoase

Verticale periculoase

de Joseph R. Garber

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!