Viata mea de barbat

scrisa de Philip Roth

Viata mea de barbat de Philip Roth Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Viata mea de barbat 27.7 lei *
Viata mea de barbat 34.37 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Philip Roth
Traducator (i): Horia Florian Popescu, Nadia Brunstein
Numar de pagini: 520 pagini
ISBN: 978-973-46-1111-9
Anul aparitiei: 2008
Descriere: O fictiune in fictiune, un monument labirintic al meditatiei tandre, induiosatoare si dureroase asupra confruntarii fatale dintre un barbat si o femeie, Viata mea de barbat este unul dintre cele mai impresionante romane ale lui Philip Roth. Povestea se dezvolta pe fondul mariajului lui Peter si Maureen Tarnopol, un tanar scriitor talentat si femeia care vrea sa­i fie muza, dar care ajunge, in schimb, inamicul suprem. Casatoria lor, desi fondata pe frauda si sustinuta prin santaj intelectual, este, in mod pervers, durabila, astfel incat mult dupa moartea lui Maureen Peter tot incearca – fara insa a reusi – sa scape de obsesiile sale prin scris. Folosindu-se de nascociri disperate si de adevaruri terapeutice, gesturi venite din slabiciune, sensibilitate si o cruzime socanta, romanul devine treptat o tragedie cutremuratoare despre dorinta si orbire.

„Unul dintre cei mai implicati, incisivi, spirituali si chinuiti romancieri americani... Viata mea de barbat este un exemplu superb, dureros si unic al vechii teme literare a relatiilor dintre barbati si femei.” (Newsday)

„Apogeul lui Roth... Nici un alt autor in viata nu poate mentine un intreg roman la standardul de excelenta pe care si-l fixeaza Philip Roth.” (Newsweek)


Carti similare cu Viata mea de barbat

Numele meu este Lucy Barton

Numele meu este Lucy...

de Elizabeth Strout

mai mult
Surasul jaguarului

Surasul jaguarului

de Salman Rushdie

mai mult
Romanul ferrarei

Romanul ferrarei

de Giorgio Bassani

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!