Fantoma iese din scena

scrisa de Philip Roth

Fantoma iese din scena de Philip Roth Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Fantoma iese din scena 17.5 lei *
Fantoma iese din scena 21.71 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Philip Roth
Traducator (i): Cristina Panaite, Nadia Brunstein
Numar de pagini: 288 pagini
ISBN: 978-973-46-1612-1
Anul aparitiei: 2010
Descriere: „Roth este cel mai mare romancier pe care l-a avut vreodata America.” (Esquire)

Cu acest nou roman, aparut in Statele Unite in 2007, Philip Roth revine la unul din personajele lui favorite, scriitorul Nathan Zuckerman, naratorul si protagonistul cartii. Dupa o recluziune autoimpusa de 11 ani intr-o zona muntoasa, unde traia ferit de zarva lumii, Zuckerman revine in New York pentru o operatie chirurgicala minora. Numai ca, odata intors in orasul tineretii sale, vede cum trecutul si prezentul navalesc peste el. Mai intai o va intalni pe imbatranita Amy Bellette, iubita si muza lui E.I. Lonoff, un scriitor mort, al carui discipol fusese odinioara insusi Zuckerman. Apoi, raspunzand unui anunt din ziar al unui cuplu de tineri scriitori ce vor sa faca un schimb de locuinta, Zuckerman o va cunoaste pe Jamie Logan, de care se indragosteste in taina. Mai mult, prin intermediul lui Jamie si al perechii sale, il va intalni pe Richard Kliman, un insolent absolvent de Harvard care lucreaza la o biografie a lui E.I. Lonoff si vrea sa descopere marele secret al acestui prozator uitat. Cele trei fire narative, semnificand moartea, iubirea si scrisul, se impletesc intr-o poveste captivanta, conturata de mana sigura a unuia din marii scriitori contemporani ai planetei.

„Stilul lui Roth este convingator si captivant, ca intotdeauna... Fantoma iese din scena contine pagini de o putere si tristete coplesitoare.” (The Washington Post Book World)

„Chiar si in fata mortii, aceste personaje sunt pline de viata si vigoare – Philip Roth este, fara indoiala, unul dintre cei mai mari scriitori americani in viata, daca nu cel mai bun.” (The San Francisco Chronicle)

„Un nou roman de Philip Roth cu tonalitati intelepte si spirituale, dupa cum ne-a obisnuit deja.” (Publishers Weekly)

„Fantoma iese din scena – o carte cu bataie lunga, scrisa cu nemarginit talent, care cere imediata atentie.” (The New Yorker)

„Philip Roth, cu o capodopera la zi si la cel mai inalt grad de profunzime si complexitate.” (The New York Times Book Review)


Carti similare cu Fantoma iese din scena

Misterul Henri Pick

Misterul Henri Pick

de David Foenkinos

mai mult
Stapanul diamantelor

Stapanul diamantelor

de Jacques Futrelle

mai mult
Iarna vrajbei noastre

Iarna vrajbei noastre

de John Steinbeck

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!