Prima dragoste, ultimele ritualuri. in asternuturi

scrisa de Ian McEwan

Prima dragoste, ultimele ritualuri. in asternuturi de Ian McEwan Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Ian McEwan
Traducator (i): Dan Croitoru, Raluca Truscanu
Numar de pagini: 348 pagini
ISBN: 978-973-46-1860-6
Anul aparitiei: 2011
Descriere: „Au fost ca o cercetare de laborator pentru mine. Am avut sansa sa incerc diferite lucruri, sa ma descopar pe mine insumi ca scriitor” – spunea Ian McEwan despre povestirile adunate in volumul cu care a debutat in 1975. Fiind opera unui tanar care experimenteaza cu propriile impulsuri si limite, il vom descoperi intr-o ipostaza preocupata de ideea adolescentei, acea demarcare fina si, de cele mai multe ori, confuza intre copilarie si maturitate, in care franturi de inocenta intalnesc revelatii din lumea adultilor. Tensionate, uneori sumbre, de atmosfera, povestirile din acest volum exploreaza teme sexuale, perversiunea si grotescul, in varii si neasteptate forme, si ne arata cum crima se poate naste din monotonia existentei, cum perversitatea poate decurge dintr-o curiozitate adolescentina, iar raul in stare pura poate fi solutia unei insuportabile singuratati.

„Un scriitor talentat, sprijinit de o imaginatie absolut originala.” (Julian Barnes)

„Prima dragoste, ultimele ritualuri... reprezinta o performanta stralucita, impresionanta si stranie deopotriva.” (The Observer)

„Un autor care-si stapaneste perfect mijloacele epice. Povestirile lui Ian McEwan, cu scriitura lor calma, precisa si incarcata de senzualitate, stau sub semnul realismului magic – o transfigurare a realitatii inconjuratoare, cu un efect neasteptat.” (New York Review of Books)


Carti similare cu Prima dragoste, ultimele ritualuri. in asternuturi

Nebunii in brooklyn

Nebunii in brooklyn

de Paul Auster

mai mult
Eu si ai mei

Eu si ai mei

de Jerome K. Jerome

mai mult
De trei ori în zori

De trei ori în zori

de Alessandro Baricco

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!