Povestea lui orisicine

scrisa de Philip Roth

Povestea lui orisicine de Philip Roth Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Povestea lui orisicine 21.71 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Philip Roth
ISBN: 978-973-46-0483-8
Anul aparitiei: 2007
Descriere: Traducere din limba engleza si note de Fraga Cusin.
„O noua capodopera a unui talent incontestabil.” (The Observer)
Povestea lui Orisicine (in original, Everyman) preia titlul unei opere anonime din literatura engleza a secolului al XV-lea (?1470). Scrisa in cuplete rimate, piesa descrie in mod alegoric salvarea sufletului Omului (Everyman), pe care il ajuta Faptele Bune, dupa ce in clipa mortii il parasesc Prietenia, Frumusetea, Puterea, Stiinta, Bagarea de seama si Cele cinci simturi. Asemenea eroului piesei medievale, personajul lui Roth este un barbat care, dupa ce a gustat din plin placerile vietii, isi regreta tineretea si vigoarea, refuzind sa se caiasca pentru numeroasele greseli pe care le-a savirsit, desi, dincolo de evocarea unui trecut plin de succese profesionale si erotice, se simte nota nostalgica a parerii de rau dupa „lucrurile cu adevarat importante”.
„Un roman remarcabil prin concizie si eleganta, dar si prin indrazneala cu care abordeaza o tema prea putin exploatata in literatura contemporana: degradarea trupului sub asaltul nemilos al timpului. Philip Roth ne ofera o meditatie tulburatoare despre conditia omului modern si relatia acestuia cu lumea si cu sine insusi.” (The Washington Post Book World)


Carti similare cu Povestea lui orisicine

Aleph

Aleph

de Jorge Luis Borges

mai mult
Ochi de caine albastru

Ochi de caine albastru

de Gabriel Garcia Marquez

mai mult
Amantele

Amantele

de Elfriede Jelinek

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!