Zorba grecul

scrisa de Nikos Kazantzakis

Zorba grecul de Nikos Kazantzakis Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Zorba grecul 24.5 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Nikos Kazantzakis
Traducator (i): Elena Lazar
Numar de pagini: 352 pagini
ISBN: 978-973-689-398-8
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Editia a II-a

Anthony Quinn este protagonistul filmului Zorba Grecul, dupa celebrul roman Viata si peripetiile lui Alexis Zorbas al lui Nikos Kazantzakis. Realizat in 1964 de regizorul Mihalis Kakoyannis, filmul a fost incununat cu 3 premii Oscar. Romanul a fost publicat in peste 100 de tari.

Zorba Grecul – de la filmul realizat in 1964 de Mihalis Kakoyannis -, cu acest titlu a intrat in constiinta publicului de pretutindeni romanul lui Nikos Kazantzakis Viata si peripetiile lui Alexis Zorbas. Cartea porneste de la o intamplare reala - in tinerete, Kazantzakis deschisese, in tovarasia unui aventurier, o mina de lignit in Pelopones. Pentru tanarul narator intelectual, intalnirea cu Zorbas, intr-o dimineata cetoasa, pe tarmul Greciei continentale, se dovedeste providentiala: calauzit de noul sau prieten, acesta descopera atat frumusetea aspra a unei umanitati atemporale, cat si raspunsul la intrebarile metafizice care il condamnau la inactiune. Asemenea lui Falstaff sau lui Sancho Panza, Zorbas ii ofera o noua cheie a intelegerii lumii. Datorita lui, naratorul indrazneste sa caute dragostea; alaturi de el, asista neputincios la spectacolul violentei si al mortii. Publicat la Atena in 1946 si in anul urmator la Paris, romanul incepe sa fie tradus rapid inca din timpul vietii scriitorului, popularitatea lui sporind dupa lansarea filmului lui Kakoyannis.


Carti similare cu Zorba grecul

Palavrageala pe nil

Palavrageala pe nil

de Naghib Mahfuz

mai mult
Un om sfirsit

Un om sfirsit

de Giovanni Papini

mai mult
Demonul

Demonul

de Abel Posse

mai multRecenzii

CealaltaAncuta CealaltaAncuta pe 2012-01-24 16:36:22 Rating:

Orice aş scrie eu acum despre această carte, n-ar însemna nici măcar cât un fir infim de nisip aruncat într-un ocean pe timp de furtună. Acest roman al transformării, al acceptării de sine, al luptei cu sine este mult prea complex, mult prea amplu pentru a-l descrie eu, aici, acum. Povestea oricum, cred că o cunoaşte oricine. În mare, filmul pe care l-am văzut şi eu de cîteva...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

CealaltaAncuta
Recenzii: 31
Carti citite: 18

Georgana
Recenzii: 0
Carti citite: 1

Fata Naiva
Recenzii: 0
Carti citite: 24