Jurnal de calatorie. italia, egipt, sinai, ierusalim, cipru, moreea

scrisa de Nikos Kazantzakis

Jurnal de calatorie. italia, egipt, sinai, ierusalim, cipru, moreea de Nikos Kazantzakis Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas
Autor (i): Nikos Kazantzakis
Traducator (i): Ion Diaconescu
Numar de pagini: 312 pagini
ISBN: 978-973-50-4191-5
Anul aparitiei: 2013
Descriere: „Dupa romanele Zorba Grecul, Hristos rastignit din nou, Ultima ispita a lui Hristos si Capitanul Mihalis, memorialistica reprezinta partea cea mai valoroasa a operei lui Kazantzakis si se bucura de aceeasi celebritate. Kazantzakis nu e un calator de rand. El este calatorul filozof caruia locurile vazute, oamenii, creatiile lor, istoria lor, credintele si obiceiurile lor ii trezesc reflectii adanci asupra existentei si destinului omenesc, reflectii care prin frumusetea exprimarii aprind sufletul cititorului, iar prin indrazneala lor ii starnesc mintea catre meditatii rodnice – spirituale, morale si estetice.“ (Ion Diaconescu)

„...Si stii bine ca moartea nu este invinsa; dar valoarea omului nu este Victoria, ci lupta pentru Victorie. Si mai stii acest lucru, cel mai greu: nu e nici lupta pentru Victorie. Valoarea omului este una singura, aceasta: sa traiasca si sa moara vitejeste, fara sa accepte rasplata. Si inca un lucru, cel de-al treilea, cel mai greu chiar: certitudinea ca nu exista rasplata care sa te umple de bucurie, mandrie si vitejie.“ (Nikos Kazantzakis)


Carti similare cu Jurnal de calatorie. italia, egipt, sinai, ierusalim, cipru, moreea

Poirot si cu mine

Poirot si cu mine

de David Suchet

mai mult
Aventurile lui miguel littin, clandestin in chile

Aventurile lui miguel...

de Gabriel Garcia Marquez

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!