Raport catre el greco

scrisa de Nikos Kazantzakis

Raport catre el greco de Nikos Kazantzakis Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Raport catre el greco 8 lei *
Raport catre el greco 34.56 lei *
Raport catre el greco 48 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Nikos Kazantzakis
Traducator (i): Alexandra Medrea-Danciu
Numar de pagini: 516 pagini
ISBN: 978-973-689-504-3
Anul aparitiei: 2012
Descriere: Intre autobiografie si bildungsroman spiritual, Raport catre El Greco (publicat postum, in 1961) traseaza mai mult decat drumul prin lume al lui Kazantzakis (unul dintre modelele sale era Odiseu), caci da seama de metamorfozele intelectuale si sufletesti ale unui mare scriitor. Dupa cum insusi autorul recunoaste: „Asadar, cititorule, vei gasi in aceste pagini firul rosu inchegat din picaturile sangelui meu, care marcheaza drumul meu printre oameni, patimi si idei.“

„Raport catre El Greco nu este un text strict autobiografic – dupa cum insusi scriitorul marturiseste ritos –, nu este un volum de memorialistica sau de insemnari de calatorie, desi in paginile lui se deruleaza o fascinanta, perpetua calatorie. Ultima carte scrisa de Nikos Kazantzakis este un testament literar, o proza in care cititorul statornic si iremediabil indragostit de opera Cretanului va regasi toate fatetele personalitatii vulcanice ale acestui titan al literelor grecesti si universale.“ (Elena Lazar)


Carti similare cu Raport catre el greco

Blazon de bastard

Blazon de bastard

de Vladimir Nabokov

mai mult
Septembrie

Septembrie

de Jean Mattern

mai mult
Ceilalti

Ceilalti

de Iuri Mamleev

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

andreeatoma
Recenzii: 56
Carti citite: 140