Dedesubt este infernul

scrisa de Claire Castillon

Dedesubt este infernul de Claire Castillon Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Univers
Autor (i): Claire Castillon
Numar de pagini: 137 pagini
Anul aparitiei: 2009
Descriere: „Nu traiesc decat pentru a-mi hrani cartea pe care o scriu in acel moment“, marturisea Claire Castillon intr-un interviu. Aceeasi confesiune e reluata de personajul principal al acestui roman: „in fiecare minut se pune problema scrierii. Sa traiesti pentru transcriere, nu e cumva momentul sa nazuiesc la asta? Totul va trebui construit, inca o data. Sa iau dintr-o parte ceea ce nu pot privi din fata, sa distrug cu cuvintele ceea ce nu sta in picioare, sa aranjez literele, sa aranjez inauntru, pana la punctul final.“

In romanul frantuzoaicei, cea care ia o astfel de hotarare este o femeie care se obliga la o descindere lucida in infernul vietii de cuplu, o scriitoare care diseca distant si crud dezastrul emotional dintr-o relatie inca functionala. Coborarea nu se opreste la povestea de cuplu, in care „el“ apare insotit de calificativul de specie pe care cea care povesteste il aplica fiecarui amant: „magar“. Insensibila la riscuri, femeia scormoneste in propria biografie: cauta in copilarie si in povestile trecute ale femeilor din propria familie justificari pentru pacatul de a fi perpetuat, pana la ea, blestemul convietuirii cu „magarii“. Un nou roman obraznic si spinos, asadar, nominalizat la prestigiosul premiu Renaudot in 2008, Dessous c’est l’enfer vine de la o autoare care a obisnuit deja scena franceza cu cruzimea afirmatiilor ei despre literatura, barbati si intimitate, in cartile pe care le scrie, dar si la scena deschisa.

Alina Purcaru


Carti similare cu Dedesubt este infernul

Fata din gheață

Fata din gheață

de Robert Bryndza

mai mult
Straveche franta

Straveche franta

de Roger Martin du Gard

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Ramonel
Recenzii: 0
Carti citite: 58

Laura
Recenzii: 42
Carti citite: 147

andreeatoma
Recenzii: 56
Carti citite: 140