O plimbare prin palat. trilogia cairoului

scrisa de Naghib Mahfuz

O plimbare prin palat. trilogia cairoului de Naghib Mahfuz Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
O plimbare prin palat. trilogia cairoului 31.2 lei *
O plimbare prin palat. trilogia cairoului 38.72 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Naghib Mahfuz
Traducator (i): Nicolae Dobrisan
Numar de pagini: 536 pagini
ISBN: 978-973-46-1901-6
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Naghib Mahfuz este Laureat al premiului Nobel pentru Literatura (1988).

O plimbare prin palat recreeaza o perioada foarte tulbure din istoria Egiptului modern – emanciparea sa de sub ocupatia britanica –, urmarind efectele pe care le au framantarile politice si schimbarea progresiva de mentalitate asupra unei familii egiptene traditionaliste. Ahmad Abd el-Gawad este un negustor prosper, cu o familie numeroasa, caruia vechile obiceiuri ii ingaduie sa duca o viata dubla foarte tihnita: patriarh sobru si sever in fata nevestei si a copiilor, el este alaturi de amicii de pahar si de amante un petrecaret vesel si sentimental. Doar ca, pe nesimtite, regimul despotic absolut impus in casa lui incepe sa se clatine tot mai mult, pe masura ce fiii sai afla ca el nu e tocmai modelul de moralitate fara pata de care se temeau, si fiicele se marita si ajung sa imparta noua mentalitate a familiilor in care se integreaza. In paralel, idealurile politice si setea de libertate inflacareaza inimile compatriotilor lui Ahmad Abd el-Gawad. Mahfuz surprinde toate aceste evenimente, mai marunte sau mai insemnate, cu detasare si finete, lasandu-si personajele sa se exprime cu propria voce si oferind o perspectiva pe care discursul istoric occidental al epocii nu a luat-o in seama.

„Tot, mediul pe care este construit romanul, stradutele, casele, palatele si moscheile, bestiarul uman care le populeaza, totul este la fel de viu ca pe strazile Londrei din proza lui Dickens.” (Newsweek)

„Un roman luminos…Magia si misterul unui Egipt adus la scara umana.” (New York Times Book Review)

„Din O plimbare prin palat transpare o alta viziune, cu totul noua, a realitatii. De fapt, chiar asta-l face pe Mahfuz un scriitor genial: el reuseste sa desfasoare in fata cititorului o societate coloniala egipteana in toata complexitatea ei greu de patruns si ne ajuta sa-i intelegem personajele, sa le descifram tainele ca si cand ar trai printre noi.” (Philadelphia Inquirer)


Carti similare cu O plimbare prin palat. trilogia cairoului

Liza din mahalaua lambeth

Liza din mahalaua lambeth

de William Somerset Maugham

mai mult
Muza

Muza

de Jessie Burton

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

aniela
Recenzii: 20
Carti citite: 125

anna
Recenzii: 0
Carti citite: 126