Palavrageala pe nil

scrisa de Naghib Mahfuz

Palavrageala pe nil de Naghib Mahfuz Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Palavrageala pe nil 16.1 lei *
Palavrageala pe nil 17.36 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Naghib Mahfuz
Traducator (i): Nicolae Dobrisan
Numar de pagini: 200 pagini
ISBN: 978-973-46-1657-2
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Palavrageala pe Nil, roman publicat in 1966, descrie o lume marcata de schimbari dramatice pe scena politica egipteana, insa tonul sau este unul de poveste, uneori absurda, alteori profund serioasa, emotionanta, iar dilemele umane si artistice ale protagonistilor sunt, dincolo de spatiu sau context, cele ale timpurilor moderne.

In Palavrageala pe Nil, un cerc de prieteni se strang in fiecare seara pe un bac de pe Nil, pentru a fuma hasis si a discuta despre arta si absurdul existentei. Tihna petrecerilor e tulburata atunci cand o tanara ziarista vine sa studieze micul grup, cu o seriozitate ce le pune sub semnul intrebarii placerile si da nastere unei dispute inversunate pe tema sensului vietii, datoriei, moralitatii si dragostei. Mahfuz abordeaza o multitudine de stiluri in acest microroman, de la lirismul romantic la ironia acida, cu aluzii la Egiptul antic si istoria clasica, a caror grandoare pune in evidenta, prin contrast, sentimentul de dezradacinare si pierdere in derizoriu cu care se confrunta intelectualul sofisticat si cosmopolit egiptean al vremii.

„Naghib Mahfuz are un stil hipnotic, plin de poezie si in acelasi timp caustic, condimentat cu aluzii ironice la adresa unei clase de mijloc aparte, cosmopolite, dintr-un Egipt modern, in puternic contrast cu grandoarea celui antic, incarcat cu semnificatii istorice.” (Publishers Weekly)

„Sunt educati, inteligenti si creativi; sunt de asemenea prea fragili, alienati si nevrotici si, intr-adevar, purtarea lor e descrisa cel mai bine prin acest fatal cuvant – palavrageala. Produse de clasa mijlocie ale unei burghezii dislocate de regimul lui Gamal Nasser, personajele lui Mahfuz isi petrec serile in jurul unei narghilele, fumandu-si drogul halucinogen, flirtand fara vlaga, batandu-si joc de conventii si reflectand la inutilitatea de a face, de fapt, orice.” (The Boston Globe)


Carti similare cu Palavrageala pe nil

Monstri invizibili

Monstri invizibili

de Chuck Palahniuk

mai mult
Dragostea teresei hennert

Dragostea teresei hennert

de Zofia Nalkowska

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!