Strada zaharului. trilogia cairoului 3

scrisa de Naghib Mahfuz

Strada zaharului. trilogia cairoului 3 de Naghib Mahfuz Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Strada zaharului. trilogia cairoului 3 24.5 lei *
Strada zaharului. trilogia cairoului 3 30.41 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Naghib Mahfuz
Traducator (i): Nicolae Dobrisan
Numar de pagini: 448 pagini
ISBN: 978-973-46-1961-0
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Departe de calmul partii mediane a trilogiei, in cel de-al treilea volum, intitulat Strada Zaharului, anii ’30 si anii celui de-al Doilea Razboi Mondial aduc schimbari esentiale. Lumea veche isi pierde vigoarea, se scufunda lent, certitudinile ei se clatina, iar amintirile personajelor – chei de acces spre trecut – devin permanente prilejuri de nostalgie si tristete. Falia dintre generatii se adanceste, mai ales pentru ca tinerii isi fixeaza singuri drumul; parintii nu-si mai pot proteja decat prea putin copiii, care decid sa intre in politica, aderand la organizatii politice adversare, neagreate de guvern, sau pur si simplu alegand sa fie favoriti ai unor persoane influente. In ultimul volum al trilogiei revenirea in forta a politicului se impleteste cu pierderea definitiva – moartea – si cu noi reconfigurari ale vietii. De aici inflacarare, motivatie, inaltari si prabusiri, toate pe un fundal in care ravasirea capata amploare.

„Cand e citita in contextul trilogiei pe care o incheie, Strada Zaharului vine cu o tehnica mai sigura a dialogurilor, iar procedeul introspectiei este la el acasa.” (World Literature Today)

„Mahfuz aduce in Strada Zaharului politica Egiptului si a lumii din febra celui de-al Doilea Razboi Mondial. De la microuniversul familiei, al orasului, autorul trece la dramele razboiului, iar micile certuri de familie din primele volume devin acum dezbateri politice care dau naratiunii un ritm mai vioi.” (Boston Globe)


Carti similare cu Strada zaharului. trilogia cairoului 3

Mermoz - 2 volume

Mermoz - 2 volume

de Joseph Kessel

mai mult
Nimeni nu se salveaza singur

Nimeni nu se salveaza...

de Margaret Mazzantini

mai mult
La genie francais dans le monde

La genie francais dans...

de Mircea Rebreanu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

aniela
Recenzii: 20
Carti citite: 125