Omagiu cataloniei

scrisa de George Orwell

Omagiu cataloniei de George Orwell Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Omagiu cataloniei 7.99 lei *
Omagiu cataloniei 20.3 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): George Orwell
Traducator (i): Radu Lupan
Numar de pagini: 320 pagini
ISBN: 978-973-46-1375-5
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Omagiu Cataloniei ni-l arata pe George Orwell in ipostaza de reporter talentat, prezentandu-si cu profunzime si acuratete a detaliului propria experienta in Razboiul Civil din Spania, din decembrie 1936 pana in iunie 1937. Cu o intensitate amara, descrie sperantele si tradarile cinice ale unei perioade istorice haotice, de la viziunea entuziasta a unui regim complet egalitarist, la inceputul cartii, prin chinurile si absurdul unui razboi purtat cu arme vechi si defecte manuite de adolescenti si pana la prigoana declansata de stalinisti impotriva trotkistilor, avand ca rezultat azvarlirea in inchisoare a sute de oameni nevinovati. Omagiu Cataloniei si-a castigat un caracter independent fata de marile opere care i-au urmat, reprezentand un tablou intru totul sincer si personal al unui conflict care a exemplificat unele dintre cele mai acute probleme morale ale secolului XX.

„Impreuna cu Arthur Koestler, George Orwell a personificat exemplar eroismul clarviziunii, curajul de a refuza si a repudia fanatismele mitologice, narcoza ideologica.” (Vladimir Tismaneanu)

„O superba poveste de razboi, de o onestitate brutala.” (Daily Telegraph)

„Fiecare rand temeinic pe care l-am asternut din 1936 incoace a fost scris, direct sau indirect, impotriva totalitarismului si in favoarea socialismului democratic, asa cum il inteleg eu.” (George Orwell)


Carti similare cu Omagiu cataloniei

Cartea secretă

Cartea secretă

de Gregory Samak

mai mult
Traieste-ti clipa

Traieste-ti clipa

de Saul Bellow

mai mult
Sticletele

Sticletele

de Donna Tartt

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!