Jurnale

scrisa de George Orwell

Jurnale de George Orwell Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Jurnale 13 lei *
Jurnale 28 lei *
Jurnale 34.76 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): George Orwell
Traducator (i): Vali Florescu
Numar de pagini: 616 pagini
ISBN: 978-973-46-1756-2
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Jurnale - o perspectiva din interior asupra vietii unuia dintre cei mai inteligenti scriitori si vizionari ai secolului XX, autorul celei mai cunoscute viziuni distopice asupra lumii viitorului: O mie noua sute optzeci si patru (Polirom, 2002).

„De ce a scris Orwell jurnale? Si ce ne spun acestea despre el? Majoritatea jurnalelor de scriitor sunt scrieri autoreflexive pe care, parcurgandu-le, cititorul ramane cu senzatia ca adevaratul destinatar este de fapt o posteritate indepartata si vaga. La Orwell, insa, nu intalnim nici comentarii despre tehnica lui literara, nici dezvaluiri spectaculoase. In schimb, il cunoastem — sau il recunoastem — pe observatorul atent al spectacolului vietii in toate detaliile sale, de la cele mai neinsemnate la cele mai cutremuratoare.” (Times Literary Supplement)

„Nu trebuie sa fii un fan impatimit al lui Orwell ca sa te captiveze lectura acestor jurnale: ele pot fi citite de oricine este interesat de viata cotidiana, dar si de marile evenimente din perioada 1931-1949… Orwell a fost un observator meticulos atat al banalului, cat si al extraordinarului, descriind cu aceeasi seriozitate tabloul Europei in prag de razboi si maruntele detalii casnice. In ciuda faptului ca anumite portiuni din jurnale lipsesc — unul sau doua caiete au fost, se pare, confiscate de NKVD si probabil inca mai zac printr-o arhiva prafuita, iar insemnarile despre ultimii ani de razboi s-au pierdut in timpul unui bombardament —, ceea ce s-a pastrat face din cel mai profund si mai uman scriitor al secolului XX o prezenta familiara, apropiata.” (The Guardian)


Carti similare cu Jurnale

Prin deșert spre libertate

Prin deșert spre...

de Eunsun Kim, Sebastien Falletti

mai mult
București

București

de Paul Morand

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!